Fondul austriac de investiţii Immofinanz, cel mai mare proprietar de active imobiliare de pe piaţa locală, şi-a majorat portofoliul din România de la 902 mil. euro la sfârşitul lunii octombrie 2011 la 1,029 miliarde de euro la sfârşitul lunii ianuarie a acestui an, ca urmare a achiziţiei companiei de dezvoltare imobiliară Adama.

24018-maritimo-rendering-01.jpgAustriecii şi-au publicat astăzi raportul financiar aferent primelor trei trimestre ale anului financiar 2011-2012, acesta fiind primul raport în care portofoliul imobiliar achiziţionat de la Adama a fost integrat în activele existente.

Immofinanz a preluat anul trecut aproape 70% din Adama pentru 42 de milioane de euro, devenind unicul acţionar al companiei. Prin această achiziţie, austriecii şi-au trecut în portofoliu o companie cu active de 160 de milioane de euro, dintre care aproximativ 500 de apartamente finalizate, evaluate la 42 milioane de euro, şi terenuri cu o suprafaţă de 1,4 milioane de metri pătraţi, evaluate la 118 milioane de euro.

Potrivit datelor Immofinanz, circa 68% din acest portofoliu se află în România, în timp ce restul activelor sunt în Ucraina, Moldova, Turcia şi Croaţia. Dintre aceste pieţe, Immofinanz îşi propune să rămână activ doar pe pieţele din România şi Ucraina.

Austriecii sunt totodată cel mai mare proprietar de birouri din Bucureşti şi deţin şi cinci centre comerciale în afara Capitalei, în oraşele Cluj, Arad, Baia Mare, Piteşti şi Constanţa.

 

Sursa

26 March 2012