Valorificarea clădirilor istorice ar trebui să fie o prioritate pentru orice țară, dar unele proiecte sunt cu adevărat spectaculoase. Un asemenea caz se găsește în Ghent, Belgia, unde un sediu istoric al poștei a fost transformat într-un hotel de lux care omagiază trecutul construcției, în timp ce aduce un aer modern și cald.

41652-posta_exterior.jpgOficiul poștal a fost construit în anul 1989, sub îndrumarea arhitectului Louis Cloquet. Era una dintre cele mai moderne clădiri ale momentului, încununată cun un turn cu ceas întins pe o suprafață de 54 de metri. La momentul la care și-a deschis porțile, a devenit un punct central al activităților desfășurate în Ghent, Belgia. Poșta a rămas funcțională până în anul 2001, dar acum a fost transformată într-un hotel boutique de lux. Pentru a-i sărbători zilnic trecutul, hotelul a fost numit 1989 The Post, iar clienții pot să se cazeze în care numite „Ștampila”, „Scrisoarea” sau „Vederea”. Există chiar și a o cameră care amintește de vremurile în care poșta 41655-posta_detalii.jpg
venea cu trăsura trasă de cai, iar aceasta se numește elocvent „Trăsura”. Dar trăsătura unică a hotelului rămâne turnul ceasului, care acum este un duplex octagonal, cu o vedere de 360 de grade asupra orașului. Întregul hotel îți creează impresia că te-ai întors în timp, păstrând însă un puternic aer contenporan.

„Ținta noastră a fost să construim un loc în care să domine confortul total, într-un mediu elegant și discret, în timp ce păstrăm puritatea spațiului. Clienții noștri pot astfel să absoarbă momentul și să elogieze locul”, explică oficialii Zanier Hotels, proprietarii locului.

Pentru a-și atinge acest țel, restaurantul este un loc relaxat în care clienții sunt invtați să se simtă ca acasă, în timp ce barul este un loc care te transpune la începutul secolului XIX. 

41654-posta_camera.jpg41657-posta_pat.jpg41653-posta_bar.jpg41658-posta_lobby.jpg41656-posta_scari.jpg

30 September 2017