Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Pot băncile să modifice contractele de credit? Află care sunt drepturile clienţilor

Publicat: | Autor: Mihaela Ochiană, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 5861

Modificarea contractului de credit nu se poate face fără acordul dumneavoastră. Dacă banca vă cere să semnaţi un act adiţional la contractul credit şi nu sunteţi de acord, aveţi dreptul să refuzaţi.

Pot băncile să modifice contractele de credit? Află care sunt drepturile clienţilorLegislaţia interzice băncilor Poate creşte banca dobânzile, în cazul creditelor? Creşterea dobânzii creditelor bancare reprezintă un subiect extrem de delicat. Mulţii dintre cei care au contractat un credit cu dobândă ... să introducă în contractele de credit clauze care să le permită ulterior posibilitatea de a modifica unilateral condiţiile contractuale stabilite iniţial. Contractul semnat iniţial poate fi modificat doar daca beneficiarul creditului este de acord cu modificările propuse de bancă.

În cazul în care clientul nu este de acord cu noile condiţii stabilite de bancă, poate refuza semnarea actului.

“În prezent, legislaţia nu mai permite apariţia unor abuzuri, aşa cum se întâmpla în trecut, când băncile ameninţau clienţii cu rezilierea contractului de credit, daca nu acceptau noile condiţii. Art. 41 din OUG 50/2010 interzice în mod expres orice penalizare a clienţilor pentru neacceptarea unui act adiţional, inclusiv declararea împrumutului ca “scadent imediat” ( Ce perioadă de rambursare este recomandat să alegeţi pentru împrumutul de la bancă? O perioadă de rambursare mai lungă aduce cu sine rate lunare mai mici, dar şi dobânzi mai mari, ceea ce înseamnă că în final ... plata imediată a soldului rămas de rambursat)” specifică analiştii financiari de la expertulbanilor.ro.

De asemenea, acceptarea tacita a actului adiţional este exclusă, atunci când clientul nu trimite băncii niciun răspuns. Actul adiţional propus de instituţia de credit poate deveni valid doar dacă clientul este de acord cu semnarea lui sau dacă actul a fost întocmit, în baza unei legi ce impune modificarea contractelor de credit.

In toate cazurile, băncile au obligaţia prin lege de a-şi anunţa clienţii cu cel puţin 30 de zile înainte ca noile clauze contractuale sa fie aplicate, iar clientul trebuie sa aibă la dispoziţie minimum 15 zile pentru a accepta sau respinge actul adiţional. Respingerea actul adiţional are ca efect continuarea contractului de credit in forma iniţială.

CITEȘTE ȘI: Cum alegem un credit bancar? Înainte de a contracta un credit este bine să vă uitaţi cu mare atenţie la câteva elemente esenţiale, altfel riscaţi să nu faceţi cea mai ... Cum alegem un credit bancar?

 

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Universitate , SC: 95 mp, 4 cam.
Drumul Sarii , SC: 84 mp, 3 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri
Cele mai comentate stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video