Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Predeal: vila de protocol a lui Nicolae Ceaușescu este de vânzare

Publicat: | Sursa: Ilinca Radu | Numar afişări: 2777

Una dintre vilele de protocol ale lui Nicolae Ceaușescu va fi scoasă la licitație. Potrivit https://artmarkhistoricalestate.ro, este vorba despre o proprietate din Predeal, al cărei preț de pornire va fi de 300.000 de euro. Specialiștii estimează că imobilul situat la o distanță de 140 de km de Capitală va fi vândut cu maxim 400.000 de euro.

sursa foto: https:/artmarkhistoricalestate.ro/istorice/vanatoresti-alpine/vila-vanatorul-ceau-escu-din-predeal.htmlCunoscută ca „Vila Ceaușescu”, proprietatea include un teren de 1.350 de mp și o casă cu etaj, cu suprafața de 322 de mp (amprenta la sol este de 161 de mp), cu opt camere și trei băi.

Vila ridicată în anul 1927, situată în zona sportiv-turistică Cioplea, a fost una dintre primele construcții de agrement din zonă. Zece ani mai târziu, în 1937, imobilul a fost achiziționat de Comitetul școlar al Municipiului Ploiești, acesta fiind ultimul proprietar până la venirea la putere a comuniștilor.

„Construită în stil tradițional, ce amintește de casele cu cerdac din zona muntenească, Vila “Ceaușescu” avea să primească acest supranume datorită utilizării ei de către Nicolae Ceaușescu în perioada 1950-1958, moment în care reședința se afla în administrarea Ministerului Forțelor Armate. În acea perioadă, Nicolae Ceaușescu, în grad de general-maior de armată, îndeplinea funcțiile de ministru adjunct la Ministerul Apărării Naționale și Șef al Direcției Superioare Politice a Armatei. Astfel Vila devenea prima reședință de protocol din Predeal pe care a avut-o Nicolae Ceaușescu înainte de preluarea puterii depline. După 1965, vila de protocol trece în administrația Întreprinderii Economice de Odihnă, ieșind de sub jurisdicția Ministerului Apărării chiar în anul în care Nicolae Ceaușescu devenea secretar general al PCR”, precizează https://artmarkhistoricalestate.ro.

În prezent, vila poate funcționa ca pensiune, casă de vacanță sau reședință bifamilială.

Taguri: predeal, ceausescu, vila
Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Baneasa , SC: 390 mp
Prelungirea Ghencea , SC: 50 mp, 1 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video