Cele mai nebunești idei arhitecturale devin realitate în Dubai, emiratul premierelor mondiale. După insule artificiale sau pârtii de ski în interior, a venit rândul primei păduri ecuatoriale din Orientul Mijlociu. Primul hotel din lume cu propria pădure este parte a unui proiect cu două turnuri de mare înălțime, în a căror construcție se investesc 265 milioane de euro.

40780-8.jpgDubai continuă să uimească, cu o nouă construcție unică în lume: primul hotel cu propria pădure ecuatorială artificială își va deschide porțile peste doi ani. Cea mai nouă extravaganță arhitecturală a emiratului va fi rezultatul unei investiții de 265 milioane euro, planurile vizând doi zgârie-nori, amplasați pe un teren de 1,2 hectare – hotelul cu 450 de camere și un turn rezidențial cu 280 de locuințe.  

Pădurea tropicală artificială va ocupa o suprafață de 7.000 de metri pătrați și va fi amplasată într-o construcție ce va lega cele două turnuri cu 47 de etaje. Cu ajutorul plantelor exotice, dezvoltatorii vor să aducă o experiență nouă și unică turiștilor din Dubai, aceasta fiind prima pădure de acest gen din Orientul Mijlociu. Simbol absolut al luxului, hotelul Rosemont va avea și o plajă artificială, piscină cu valuri, precum și copaci pulverizatori de ceață.

Hotelul va avea 450 de camere și apartamente, iar turnul dedicat turiștilor va mai conține un lobby la etajul 26, o piscină la ultimul nivel ieșită în afara clădirii, restaurante, lounge VIP, spa și săli de conferințe. Conceput pentru a atrage familii, hotelul deține și facilități dedicate copiilor, precum o zonă de joacă plină de aventuri, un parc cu trambuline și o sală de bowling.

Deținut de Royal International, hotelul Rosemont va fi manageriat Curio, brand ce aparține Hilton. Întregul proiect a fost conceput de ZAS Architects, firmă ce are birouri în Canada și în Emiratele Arabe Unite.

CITEȘTE ȘI ALTE ARTICOLE:

 

 

 

20 August 2016