Prezent la inaugurarea şantierului Autostrăzii Timişoara-Lugoj, Emil Boc a promis că, până la sfârşitul lui 2011, vor fi funcţionali 123 km de autostradă. Dintre aceştia 90 km sunt deja terminaţi.

21631-autostradaa4_b.jpgAnul acesta, până la sfârşit, vom avea în circulaţie 123 de kilometri de autostradă. Astăzi, pe 90 km deja se circulă. Aceste lucruri nu pot fi contestate de nimeni, se pot vedea în teren şi sunt o dovadă a pragmatismului ministrului Transporturilor şi a capacităţii lui de a aduce fonduri europene în România", a spus Emil Boc, potrivit Mediafax.

Premierul a dorit să evidenţieze competenţa Guvernului actual printr-o comparaţie a numărului de kilometri de autostradă. Vechiul Executiv a fost, bineînţeles, eclipsat de reuşitele actualului Guvern.

Dacă, în 2008, vechiul Guvern ar fi făcut măcar tot atâţia kilometri, am fi avut alt trafic, dar comparaţi: patru ani de mandat 2004-2008 - cinci kilometri de autostradă, doi ani de mandat - 90 de kilometri de autostradă în funcţiune, 120 până la sfârşitul acestui an şi aceste lucrări care au plecat la drum şi în 2013 vor fi gata. Am recuperat o parte din întârzierile trecutului", a afirmat Boc.

Emil Boc a participat la începerea lucrărilor la un nou tronson al Autostrăzii Timişoara-Lugoj. S-au demarat lucrările pentru 65 km de autostradă, între Nădlac şi Arad, componenta unu din Timişoara-Lugoj, după care va urma Orăştie-Sibiu.

Valoarea este 450 milioane euro, cu TVA. Este o dovadă a faptului că Guvernul şi Ministerul Transporturilor se pricep la fapte, mai puţin la vorbe. E o dovadă că avem de-a face cu un Guvern şi un minister al Transporturilor al faptelor, nu al vorbelor, în materie de infrastructură", a evidenţiat Boc.

Premierul Emil Boc, împreună cu Anca Boagiu, ministrul Transporturilor, au inaugurat oficial joi lucrările la primul lot al Autostrăzii Timişoara-Lugoj. Tronsonul are o lungime de 9,5 km şi este realizat de un consorţiu de firme, format din Spedition UMB SRL, Tehnostrade SRL şi Carena SpA Impresa di Costruzioni. Suma investită este de 210,3 milioane lei (fără TVA), iar lucrările sunt preconizate a se încheia în aprilie 2013.

CITEŞTE ŞI: Taxă pe autostradă, valabilă de anul viitor


21 October 2011