Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Cum stabilești prețul de vânzare a unei locuințe? Ce aspecte iei în calcul?

Publicat: | Autor: Raluca Joiţa, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 2345

Prețul de vânzare a unei proprietăți atrage sau îndepărtează potențialii cumpărători. Prețul corect se stabilește atunci când cererea se întâlnește cu oferta, dar care este primul pas, în tot acest demers? Care sunt factorii care influențează prețul unei locuințe și care sunt cele mai des întâlnite greșeli făcute de vânzătorii români?

Pret vanzare locuintaPrețul de vânzare a unei locuințe poate deopotrivă să atragă sau să alunge potențialii cumpărători. Stabilirea unui preț corect face ca o ofertă imobiliară să stea cât mai puțin pe piață, în timp ce poziționarea greșită a unei proprietăți îndepărtează chiar și clienții cu adevărat interesați. Din păcate, spun specialiștii, cei mai mulți vânzători tind să își supraevalueze proprietatea, încărcați de subiectivism.

„Cei mai mulți proprietari au tendința de a-și supraevalua locuința, aproape 90% dintre clienți fac această greșeală. Mai mult, majoritatea înțelege mult prea târziu care sunt consecințele acestei greșeli. Este foarte important pentru o proprietate să fie scoasă la vânzare cu prețul corect. Dacă nu are un preț corect, oferta se demonetizează după două săptămâni, indiferent de modalitatea prin care este promovată”, declară Mihaela Alexandroiu, broker/owner Bastion Real Estate.

  • Cea mai frecventă greșeală în rândul vânzătorilor români este poziționarea greșită a prețului, fie sub valoarea pieței, fie și peste piață, arată o analiză RE/MAX
  • Alte greșeli pe care le fac proprietarii interesați să găsească un cumpărător țin de implicarea mai multor agenții imobiliare și prezentarea neprofesionistă a proprietății
  • Factorii care influențează prețul unei locuințe sunt locația, vechimea, infrastructura, utilitățile și facilitățile de care dispune

„Locația este unul dintre criteriile principale în setarea prețului corect, indiferent de tipul sau categoria de locuință. Ulterior, se iau în calcul aspecte legate de nivelul de finisare/echipare, vechimea imobilului, infrastructura, utilitățile și facilitățile de care dispune, situația juridică și, nu în ultimul rând, vecinătățile și coproprietarii”, sfătuiește Răzvan Cuc, Director Regional RE/MAX România. 

După poziționarea corectă a proprietății în piață, vânzătorii ar trebui să se concentreze asupra unei prezentări profesioniste a casei, aspect ignorat de numeroși proprietari români, subliniază agenții imobiliari. Curățenia, ordonarea acesteia, imaginea spațiului, calitatea aerului și animalele de companie sunt aspecte care pot influența decizia cumpărătorului, iar o pregătire în prealabil va spori șansele locuinței de a fi vândută într-un timp mai scurt.

Nu în ultimul rând, majoritatea vânzătorilor tinde să apeleze rar la agenții imobiliare, iar atunci când o fac, lucrează simultan cu mai mulți agenți, ceea ce nu face decât să bulverseze potențialii cumpărători. Astfel de greșeli pot fi evitate prin contractarea unui agent imobiliar profesionist – o colaborare cu mai mulți agenți nu implică un angajament din partea acestora, iar eforturile depuse pentru clienți sunt minime. 

 „Un agent imobiliar poate să aducă valoare dacă acesta înțelege și lucrează în interesul clientului. În acest caz, beneficiile pot fi multiple, de la economia de timp si energie, promovare, pregătirea locuinței pentru vânzare, în negociere, până la suport în plan juridic. Un agent competent poate optimiza tranzacția și să o închidă la un preț mai bun și într-un timp mai scurt”, conchide reprezentantul RE/MAX.

Omiterea acestor aspecte esențiale determină procesul de vânzare a unei proprietăți și influențează negativ perioada tranzacției și, implicit, prețul solicitat inițial. Iar specialiștii atenționează că o perioadă lungă de expunere pe piață a unei proprietăți afectează profund valoarea acesteia.

CITEȘTE ȘI:

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Popesti-Leordeni , SU: 160 mp
Pipera , SC: 500 mp
Bucurestii Noi , SC: 99 mp, 3 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video