Costurile de construcţie sunt mai mici, dar preţurile nu dărâmă ofertele actuale; deja finalizate - locuinţele care se dezvoltă în această perioadă au preţuri în jurul a 900 de euro/mp. Casele noi, nefinalizate încă, revin la vânzare pe piaţa imobiliară - o nouă generaţie de apartamente construite pe timp de criză va debuta la târgul imobiliar care se deschide astăzi la Palatul Copiilor.

În noua viziune, locuinţele de două camere se situează în jurul sumei de 60.000 de euro, garantaţi prin programul„Prima casă" şi pot fi, în unele cazuri, achiziţionate în diferite stadii de finalizare. Cei interesaţi pot studia primele mostre ale actualelor strategii în cadrul Project Expo.

Locuinţe la periferie

Noile locuinţe sunt amplasate la periferia Capitalei şi au preţuri de circa 900 de euro/mp. Unul dintre complexuri este Metropolitan Residence, situat în Popeşti Leordeni, chiar la graniţă cu sectorul 4.

Sunt patru blocuri, cu 96 de apartamente cu două şi trei camere. La târg vom avea o reducere de 5.000 de euro", spune Giulio Angheloiu, de la agenţia Premier Service. Potrivit acestuia, clienţii vor plăti 65.000 de euro pentru două camere şi 75.000 de euro pentru trei camere, preţuri ce includ şi un loc de parcare. Imobilele vor fi gata în următoarele trei luni.

Un alt ansamblu de circa 500 de apartamente „creşte" în Bragadiru, prin investiţia unui fond finlandez. „Construcţia va fi lângă un alt proiect, Fortuna Residence, care s-a vândut. Faţă de perioada în care a fost acela ridicat, acum preţurile pe metru pătrat sunt mult mai mici, cu până la 30% - manopera, costul materialelor de construcţie. În plus, şi suprafeţele sunt mai restrânse", spune Nicu Stângă, de la agenţia Premium Imobiliare.

Preţurile pornesc de la 41.000 de euro pentru o garsonieră şi ajung la 88.000 de euro pentru un apartament de trei camere. Primele două blocuri vor fi gata la finele anului.

Reducere de până la 40%

Case mai ieftine, în funcţie de nivelul finisajelor - asta promovează Impact în cadrul complexului Greenfield. Conceptul „do it yourself" menţionează că preţul e cu 40% mai mic dacă locatarul se ocupă de compartimentarea interioară a apartamentului, îl echipează şi-l finisează. Reducerea e de 30% dacă îl echipează şi-l finisează şi de 10% pentru finisaje.

Tot la Project Expo, clienţii vor putea cumpăra în rate terenuri în zona Braşovului. „Pentru 500 mp se plătesc 500 de euro avans şi câte 50 de euro/lună în următorii zece ani", explică Adrian Danet, de la Braşov Invest. Târgul va putea fi vizitat de azi şi mâine, între 10.00 şi 18.00, şi duminică până la 17.00.






Sursa

10 May 2010