Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Pretul chiriilor pentru spatiile industriale a atins pragul de jos: 1 euro/mp

Publicat: | Sursa: Business24 | Numar afişări: 1730

Pretul chiriilor pentru spatiile imobiliare a atins pragul de jos si urmeaza sa se stabilizeze. Dupa ce chiriile la apartamentele cu doua camere au ajuns in luna martie la cel mai scazut nivel din 2007 pana in prezent, a venit si randul sectorului industrial.

sursa: business24.roPotrivit unui studiu Regatta, anul 2012 se dovedeste a fi unul prielnic pentru sectorul imobiliar industrial, unde nivelul chiriilor de baza se va mentine la 3-4 euro/mp, iar suprafetele cele mai solicitate fiind cele de pana la 1.000 mp.

"In conditiile unei stabilizari a pietei, care a marcat mai toate segmentele domeniului imobiliar apar si oportunitati (..). Spre exemplu, in prezent, avem in portofoliu un spatiu scos la inchiriere la pretul de 1 euro /mp, localizat in Bucuresti intr-o pozitie foarte buna din punctul de vedere al accesului, constand in 3600 mp hala si 1400 mp birouri si anexe, si care detine toate facilitatile necesare atat pentru depozitare cat si pentru productie".

Criza financiara a determinat cresterea perioadei de negociere, si implicit a deciziei de tranzactionare. Potrivit sursei citate, in prezent durata medie de negociere a unei tranzactii este de circa 30-45 de zile.

In anul 2011, Compania Regatta a inchiriat suprafete ce insumeaza circa 16.000 mp, la care se adauga spatiile de birouri aferente.

Locatiile tranzactionate s-au impartit aproximativ in mod egal intre parcuri logistice si spatii individuale.

Majoritatea clientilor au fost companii multinationale, iar cererea s-a orientat in principal catre spatii de depozitare. Si in 2012 solicitarile vin in mare parte tot din partea operatorilor logistici, manifestandu-se o atentie sporita pentru calitatea spatiilor si facilitatile pe care le ofera.

In anul trecut, circa 80% din tranzactiile de inchiriere de spatii industriale au reprezentat relocari.

Cum va evolua piata imobiliara in 2012

In urmatoarea perioada, specialistii Regatta anticipeaza ca inchirierile vor detine in continuare ponderea cea mai ridicata, cu posibilitatea ca cererea sa se directioneze si catre spatii de mai mari dimensiuni.

Pe de alta parte, preturile la apartamente ar putea scadea cu cateva procente, piata imobiliara evoluand in 2012 in mod similar anului anterior, a declarat pentru Business 24 Dr. Ion Radu Zilisteanu, analist imobiliare. In preajma alegerilor electorale, piata imobiliara ar putea sa cunoasca un blocaj de scurta durata.

"Este un fenomen de natura psihologica. Inaintea unei schimbari majore nu iei decizii de vanzare-cumpare. E posibil sa se reduca ritmul de trazactionare", a afirmat analistul.

 

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Baneasa , SC: 390 mp
Prelungirea Ghencea , SC: 50 mp, 1 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video