Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Preţul locuinţelor executate silit a scăzut

Publicat: | Autor: Mihaela Ochiană, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 5944

Locuinţele executate silit s-au ieftinit. Preţul mare i-a ţinut departe pe cumpărători, iar creditorii au fost forţaţi de situaţie să scadă preţul acestor proprietăţi.

Preţul locuinţelor executate silita a scăzutApartamentele confort 1 din Capitală pot fi cumpărate cu circa 30.000 euro, în timp ce case cu teren de 100 - 200 mp costă circa 25.000 euro. Astfel de oferte se găsesc pe lista proprietăţilor executate silit. Raiffeisen, BRD, Banca Transilvania sau Pro- Credit sunt câteva dintre băncile de la noi care au la vânzare acest gen de proprietăţi.

De la şase luni - un an, perioada medie în care reuşeam să vindem majoritatea apartamentelor, am ajuns ca, în unele cazuri, să găsim cumpărători şi în doar două luni. Dacă preţul cerut este bun, atunci se întâmplă chiar să urce în cadrul licitaţiei. Am avut de vânzare un teren comercial, pentru care a existat cerere şi s-a vândut cu preţ dublu”, a declarat pentru EVZ executorul angajat de una dintre băncile locale.

Preţul proprietăţilor executate continuă să scadă, în aşteptarea clienţilor Proprietăţile executate silit rămân, în continuare, cele mai bune oferte de pe piaţă, pentru cei care au răbdarea necesară de a trece ... Preţul de pornire în prima licitaţie este cel stabilit de evaluatorii băncii. Dacă nu se găsesc însă clienţi şi imobilul nu se vinde, valoarea proprietăţii scade cu 25% în cadrul celei de-a doua licitaţii.  Cei interesaţi de achiziţia unui imobil executat silit trebuie să ştie că ar putea să se confrunte cu unele probleme în ce priveşte eliberarea proprietăţii, deşi cumpărătorul are şi drept executoriu asupra locuinţei.

Pentru a evita o astfel de problemă, specialiştii recomandă cumpărătorilor să se adreseze direct proprietarului pentru achiziţie.  Băncile, concurenţă pentru agenţiile imobiliare. Ele scot la vânzare proprietăţi mai ieftine. Vezi ce imobile poţi cumpăra. Băncile se pregătesc să se pună pe picioare, iar acest lucru nu este posibil dacă nu scapă rapid de activele toxice. Oricât de anevoios ar fi ... Multe bănci oferă proprietarilor ajunşi în pragul executării silite posibilitatea de a îşi vinde singuri locuinţa, pentru a nu fi executaţi silit. Astfel, problema evacuării locuinţei este rezolvată.

În ce priveşte plata locuinţelor, cumpărătorii trebuie să fie foarte atenţi. De la data la care şi-au adjudecat licitaţia, unde plătesc 10% din valoarea imobilului, au la dispoziţie 30 zile pentru a achita întreaga sumă. Dacă acest lucru nu se întâmplă, avansul este pierdut.

CITEȘTE ȘI:  Care sunt paşii pe care trebuie să îi urmezi pentru a cumpăra o locuinţă executată silit? Criza i-a adus pe mulţi români în imposibilitatea de a-şi mai achita ratele la bănci. Aşa se face că, în prezent, piaţa imobiliară ... Care sunt paşii pe care trebuie să îi urmezi pentru a cumpăra o locuinţă executată silit?

 

 

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Popesti-Leordeni , SU: 160 mp
Pipera , SC: 500 mp
Bucurestii Noi , SC: 99 mp, 3 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri
Cele mai comentate stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video