Preturile caselor in Marea Britanie au crescut, neasteptat, in luna mai, cu cel mai semnificativ procent din ultimii trei ani, un semn ca piata imobiliara incepe sa-si revina, transmite Bloomberg, care citeaza datele companiei de credit imobiliar Nationwide Building Society.

Preturile caselor in Marea Britanie, crestere neasteptataPretul unei case de dimensiuni medii a crescut cu 1,2 procente in luna mai la 154.016 lire sterline (245.701 dolari), dupa declinul de 0,3 la suta din aprilie, potrivit datelor companiei de credit imobiliar din Marea Britanie.

Economistii estimau un declin de 0,9 procente. Raportul reprezinta "o dovada suplimentara ca exista unele imbunatatiri ale conditiilor de pe piata imobiliara in ultimele luni.

Desi tendinta pe termen scurt a pretului caselor s-a imbunatatit clar fata de inceputul acestui an, este inca prea devreme sa spunem ca piata si-a revenit", a declarat Martin Gahbauer, economist sef la Nationwide Building Society.

 Economia Marii Britanii s-a contractat cu 1,9 la suta in primul trimestru din 2009, a anuntat saptamana trecuta guvernul britanic, confirmand datele preliminare publicate anterior.

Sursa

1 June 2009