0-374-29864243.jpgPreţul apartamentelor din capitala României le depăşesc în cele mai multe cazuri pe cele din capitala Ungariei şi se apropie chiar de cele din Dubai, potrivit anunţurilor mai multor agenţii imobiliare din ţară şi din străinătate.

În prezent, un apartament într-un complex rezidenţial nou, situat în apropierea mallului Vitan, se vinde cu 190.000 de euro, iar unul într-o zonă mult mai aproape de centrul Bucureştiului depăşeşte 200.000 de euro. Locuinţele nu sunt mobilate, iar pentru locurile de parcare viitorul proprietar trebuie să mai scoată din buzunar alţi 15.000 de euro, potrivit agenţilor imobiliari de pe piaţă.

O locuinţă în Budapesta, situată central în imediata apropiere a gării Nyugati şi a mallului Westend, cu patru camere, se vinde cu 137.000 de euro. Locul de parcare este garantat şi inclus în preţul iniţial al tranzacţiei. Pentru cei care caută o locuinţă într-un loc mai exotic, Dubaiul ar putea fi o soluţie. Chiar şi agenţiile imobiliare din Bucureşti au postat anunţuri cu vânzarea apartamentelor din Dubai unde preţurile nu diferă mult de cele din Bucureşti.

Pe site-urile agenţiilor imobiliare, anunţurile indică faptul că, pentru 170.000 euro, orcine dispune de aceşti bani poate cumpăra un apartament cu 50 metri pătraţi, cu un singur dormitor, într-unul din luxoasele turnuri Manchester Tower, ridicate lângă port. Un apratament în noul cartier de lux Lake City din Dubai, în Wind Tower, clădiri cu până la 46 de etaje, nu depăşeşte 350.000 de euro. De exemplu, în Wind Tower 1, un apartament de două camere, complet utilat şi mobilat, situat la etajul 14 din 37 cu o suprafaţă utilă de 86 mp şi privelişte către Oceanul Indian are un preţ de 200.000 euro. Mai mult chiar, achiziţionarea oricărui apartament din noile complexe rezidenţiale asigură proprietarului dreptul de rezidenţă în Dubai.

Cu toate acestea, analiştii imobiliari susţin că preţurile locuinţelor din România vor continua să crească, iar majorarea poate ajunge chiar până la 35%, la sfârşitul lui 2007, faţă de anul trecut.

Sursa

20 April 2007