Piata imobiliara e pe butuci! Cel putin asta arata preturile la case si la locuinte, care au coborat in unele orase, pana la nivelul din anul 2005. Si declinul pare sa nu se opreasca aici.

Preturile locuintelor, in cadere libera!Pentru ca oamenii care doresc sa achizitioneze un imobil nu se inghesuie sa scoata bani din buzunar si mai asteapta, pentru ca preturile vor scadea si mai mult.

In urma cu un an, in Mures, proprietarii de locuinte se lasau cu greu convinsi sa mai lase din pret, macar o suma simbolica. Acum, sunt dispusi sa renunte si la mii de euro ca sa convinga cumparatorul.

La Cluj, situatia pare trasa la indigo. In urma cu nici macar o jumatate de an, un apartament cu doua camere ajungea pana la 90.000 de euro. Acum, se vinde la jumatate de pret.

Multi tineri isi spun ca acesta este momentul favorabil sa cumpere o locuinta. Si nu numai ei. Cumparatori cu conturi grase in banci dau banii pe apartamente, cu gandul ca, mai tarziu, le vor vinde la suprapret.

V-ati cam grabit putin, vor sa le raspunda, parca, analistii financiari. Ei sustin ca situatia pe piata imobiliara nu se va remedia curand.

Agentii imobiliari estimeaza ca, la sfarsitul lui 2009, preturile la locuinte vor atinge valoarea minima si vor creste in doi-trei ani.

Sursa

9 March 2009