Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Preţurile scad, valoarea rămâne. Află care sunt cele mai bine cotate zone pentru terenuri şi case

Publicat: | Autor: Mihaela Ochiană, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 6408

Criza imobiliară a decimat preţurile chiar şi în cele mai apreciate zone ale Bucureştiului, fie că este vorba despre centru sau zona de la periferie. Totuşi, preţurile au scăzut direct proporţional cu valoarea zonei. Aşa se face că în acest moment este valabil acelaşi top al celor mai dorite zone pentru a construi sau cumpăra o locuinţă. Nordul conduce în continuare, deşi la preţuri incomparabil mai mici faţă de anii trecuţi. Există însă şi locuri cărora criza le-a priit, în ciuda ieftinirilor. Află unde.

sursa: capital.ro

Dintre localităţile din jurul Bucureştiului, Pipera - drumul de la glorie la haos Înainte de criză, Pipera era tărâmul făgăduinței. Orice om cu buzunarul mai mare decât media, avea, își construia sau ... Pipera, Tunari şi De ce m-aş muta în Otopeni? Distanţa mică de Bucureşti, infrastructura tot mai bună de la an la an şi faptul că este unul dintre cele mai bogate oraşe din ţară fac din Otopeni ... Otopeni sunt cele mai bine cotate zone pentru vile, chiar şi pe timp de criză, în funcţie de preţul cerut. Încă este greu să faci un preţ mediu în orice dintre zonele de la periferia Bucureştiului, pentru că unele proprietăţi sunt scoase la vânzare cu preţuri infime, iar altele cu preţuri exagerate. Totuşi, la un calcul al preţului mediu cerut pe metru pătrat util făcut într-un studiu Impact, reiese că:

 • Vilele din Pipera au un preţ mediu de 1.634 euro/mp
 • În Tunari, preţul mediu scade până la  1.041 euro/mp
 • Otopeni - 1034 euro/mp
 • Popeşti Leordeni - 966 euro/mp
 • Iar în Voluntari - 937 euro/mp

„Nivelul de preţ a fost cel care a influențat în sens pozitiv tranzacțiile din zonă. Pornind de la faptul că prețurile au scăzut destul de mult, 40%, poate chiar 50%, la terenuri discutăm de scăderi de 50-70% chiar. Şi atunci zona a devenit interesantă pentru cumpărători.”, a declarat Raluca Dima, reprezentant Neocasa.

Nivelul de preţ a fost cel care a influenţat în sens pozitiv tranzacţiile din zonă. Pornind de la faptul că preţurile au scăzut destul de mult, 40%, poate chiar 50%, la terenuri discutăm de scăderi de 50-70% chiar şi atunci zona a devenit interesantă pentru cumpărători.", a declarat Raluca Dima, reprezentant Neocasa.

În Pipera se cumpără cu scop investiţional

La asemenea preţuri, au devenit interesaţi nu numai clienţii care acum câţiva ani puteau doar să viseze la o casă în nord, dar şi cei care au simţit potenţialul unui profit din această situaţie. Cu alte cuvinte, în zona de nord se fac acum investiţii mari şi mici. Clienţii cumpără acum terenuri, cumpără case, dar mai ales, cumpără apartamente, în special în Pipera.

Se cumpără apartamente, case, cu scopul investiţional de genul proprietate închiriată unui  chiriaş bun. Vorbim de oameni care plasează sume de 4.000-5.000-6.000 euro. Randamentul aşteptat de investitor este undeva între 8 şi 9 procente. Specula însă este exclusă. Nu mai e cazul de cumpărat pentru a revinde.", adaugă Raluca Dima.

Totuşi, aceşti clienţi sunt selectivi. Ei cunosc foarte bine zona, cu avantajele şi minusurile ei, şi aleg să investească doar acolo unde simt că poate să existe  plus-valoare pe termen mediu şi lung.

Oamenii cu bani şi-au permis şi şi-au dorit în continuare să cumpere în zona respectivă, dar pe anumite regiuni din Pipera unde există deja infrastructură şi unde se poate numi cât de cât finalizată. Traficul de acolo s-a decongestionat după ce s-a dat în folosinţă Pasajul Băneasa, iar odată cu punerea în valoare a zonei Barbu Văcărescu prin terminarea pasajului care se construieşte acum, cu siguranţă va fi şi mai bine.", este de părere Dragoş Dragoteanu, reprezentant Euroest.

Domneşti: Vile individuale de la 60.000 euro Preţurile mari şi supraaglomerarea zonei de nord i-au împins pe dezvoltatori, dar şi pe cumpărători spre locuri mai ieftine şi mai liniştite. ... Domneşti şi Bragadiru, două zone care s-au dezvoltat puternic

De cealaltă parte, cele mai accesibile preţuri pentru case sunt în:

 • Jilava (637 euro/mp)
 • Măgurele (701 euro/mp)
 • Chiajna (726 euro/mp)
 • Domneşti (743 euro/mp)
 • Pantelimon (763 euro/mp)

Cea mai largă paletă de oferte se găseşte în vestul Capitalei. De exemplul, în comuna Domneşti se găsesc terenuri între 5 euro/mp şi 85 euro/mp, toate fiind mai mult decât vandabile, după cum arată agenţii imobiliari. În anul 2008 aceleaşi terenuri erau cuprinse între 20 euro/mp şi 250 euro/mp, cu mai puţine utilităţi decât astăzi şi cu o infrastructură net inferioară.

Atât în Domneşti, cât şi în Bragadiru, un oraş care s-a dezvoltat frumos Bragadiru s-a schimbat puternic la faţă în ultimii ani. Zona merge într-o direcţie bună, infrastructura s-a îmbunătăţit vizibil, ... Bragadiru, primăriile au avut un aport major în dezvoltarea noilor zone rezidenţiale. Astfel, au început cu trecerea terenurilor din extravilan în intravilan, au adus utilităţile în toate zonele destinate construcţiilor rezidenţiale şi au amenajat străzile. De asemenea, primăriile s-au implicat în eliberarea autorizaţiilor de construcţie, acestea având un termen mult mai scurt decât în Bucureşti, iar preţurile fiind cu mult mai ieftine" a declarat Bogdan Dobriţoiu, manager General Service 2000.

În aceleaşi zone, din cauză că preţurile au scăzut atât de mult, proprietarii nu mai vând la preţuri de dumping. Chiar dacă nu se fac tranzacţii la nivelurile impuse, ei preferă să aştepte decât să vândă în pierdere. Singurii care mai negociază sunt cei presaţi să facă rost de bani.

Proprietarii de loturi valoroase nu mai sunt dispuşi să negocieze. De vreo şase luni, trendul este de întărire a preţului. A crescut cererea şi a scăzut oferta. După 2009 şi prima jumătate a lui 2010, cei care au avut probleme financiare au cam ieşit din piaţă şi au dispărut ofertele de tip dumping" arată Robert Dobrescu, manager Nobila Casă Europeană

Dintre localităţile îndepărtate de Bucureşti, se evidenţiază câteva pentru care depărtarea de Capitală nu înseamnă un dezavantaj la tranzacţie. Astfel:

 • În Snagov, preţul mediu la vilele construite este de 976 euro/ mp
 • În Ciolpani, acesta scade vertiginos, până la 769 euro/mp
 • Iar în Fundeni ajunge chiar la 720 euro/mp

CITEŞTE ŞI Unde se găsesc cele mai ieftine proprietăţi din Capitală şi ce vicii se ascund în spatele lor? Atunci când vine vorba despre zona cu cele mai multe locuinţe ieftine pe metrul pătrat, toţi agenţii sunt de acord: este vorba despre ... Unde se găsesc cele mai ieftine proprietăţi din Capitală şi ce vicii se ascund în spatele lor?


Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Baba Novac , SU: 45 mp, 2 cam.
Rahova , SC: 72 mp, 2 cam.
Bucurestii Noi , SC: 56 mp, 2 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri
Cele mai comentate stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video