Deputatul a declarat, pentru money.ro, că natalitatea ar spori rapid dacă fiecare nou născut din România ar fi împroprietărit gratuit de stat.

sursa foto:http://www.presaonline.comSistemul de pensii românesc se îndreaptă cu paşi mari către colaps şi nu atât din cauza crizei cât mai ales din cauza problemei demografice, crede deputatul Silviu Prigoană. Acesta spune că avem mult prea mulţi pensionari şi mult prea puţini nou născuţi pentru a contrabalansa îmbătrânirea continuă a populaţiei. Pentru a evita falimentul sistemului de pensii românii ar trebui încurajaţi să facă mai mulţi copii.

"Acum tinerii se căsătoresc, dar amână cât mai mult momentul conceperii unui copil pentru că nu au cu ce să-l crească. Cred că statul ar trebui să dea, prin lege, o garsonieră pentru fiecare nou născut. Să vezi atunci ce se pun pe făcut copii românii. Soluţia găsită acum, case ANL pentru tinerii căsătoriţi nu mi se pare cea mai bună", a afirmat, pentru money.ro, Prigoană.

Întrebat unde ar putea găsi statul atâtea locuinţe de dat deputatul a indicat către ANL spunând doar că s-ar putea construi destule unităţii locative dacă s-ar dori iar acest lucru ar regla şi piaţa imobiliară. Garsoniera acordată gratuit nou-născutului ar urma să treacă din nou în proprietatea statului dacă copilul ar avea neşansa să moară. "Ţi-a murit copilul ţi-a murit şi norocul", este concluzia lui Prigoană.

 


 


18 June 2010