Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Start Prima Casă 2017: se pot depune dosarele, dar fondurile se epuizează rapid

Publicat: | Autor: Mihaela Ochiană, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 3417

O nouă gură de aer pentru cei care vor să își cumpere o locuință, dar găsesc prea scumpe creditele convenționale. A pornit programul Prima Casă 2017. În fiecare zi, zeci de oameni merg către bănci pentru a contracta un astfel de împrumut, ba chiar multe dosare s-au depus înainte ca băncile să primească banii efectiv. În aceste condiții, specialiștii estimează că fondurile alocate vor ajunge timp de aproximativ o lună.

buying-a-new-homePentru Prima Casă 2017, 16 bănci s-au înscris ca participante, iar ele vor putea acoda aproximativ 30.000 de împrumuturi. Doar una dintre instituțiile financiare a anunțat că a mărit avansul, de la 5 la 10%. Cererea este impresionantă, după cum declară cunoscătorii pieței, motiv pentru care băncile au început să primească dosare chiar înainte de a se da start oficial programului.

Este de așteptat să se întâmple ca și în toamna anului trecut, când numărul dosarelor a depășit cu mult fondurile. Potrivit calculelor noastre, este probabil ca în termen de aproximativ o lună, toate fondurile să fie deja alocate. La fel ca și la edițiile trecute, cei care stau pe gânduri și ajung mai târziu la bancă, este posibil să nu mai primească un credit. Cel puțin nu în această ediție”, explică Dragoș Stănescu, broker de credite.

Pentru anul acesta, prin Prima Casă, se vor aloca fonduri de 2,5 miliarde de lei. La acestea se adaugă 175 de milioane de lei, reportate de anul trecut. Condițiile de contractare presupun faptul că noii clienți pot lua împrumuturi de 57.000 de euro pentru locuințe vechi, și 66.000 de euro pentru cele noi. și garanția oferită de stat pentru bănci variază în funcție de tipul apartamentului, aceasta fiind de 40%, în cazul unei locuințe vechi și 60%, în cazul unei locuințe noi. 

Potrivit istoricului Prima Casă, de la începutul programului și până acum, au fost acordate peste 200.000 de împrumuturi.

CITEȘTE ȘI:

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Baneasa , SC: 390 mp
Prelungirea Ghencea , SC: 50 mp, 1 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video