Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 

Prima Casă 2015, un maxim istoric: numărul solicitărilor a urcat cu 30%

Publicat: | Autor: Raluca Joiţa, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 4797

Programul Prima Casă continuă să fie un succes, în rândul clienților imobiliari. În primele luni ale acestui an, numărul dosarelor depuse a urcat cu 30% față de aceeași perioadă a lui 2014. Pentru a asigura un flux simplu și rapid, reprezentanții FNGCIMM fac apel la potențialii beneficiari să acorde o atenție sporită la întocmirea dosarelor.

Prima CasaProgramul Prima Casă continuă să înregistreze o evoluție ascendentă, ajungând să fie cel mai popular program guvernamental gestionat de Fondul de Garantare. De la începutul acestui an, au fost acordate circa 6.800 credite – în timp ce valoarea acestora a depășit 246,6 milioane euro (1,11 miliarde lei), valoarea garanțiilor a fost de peste 123,3 milioane euro (555 milioane lei).

„Programul Prima Casă poate fi considerat un indicator al încrederii românilor în viitor și a faptului că rezultatele macroeconomice, evoluția pozitivă a economiei României, devin vizibile la nivelul întregii societăți. Datele pe care ni le oferă programul Prima Casă ne dau speranțe că auspiciile acestui an sunt pozitive, având în vedere că solicitările de garantare au crescut cu aproximativ 30 % față de aceeași perioadă a anului trecut”, punctează reprezentanții FNGCIMM.

  • Ritmul mediu al solicitărilor de garantare primite de către FNG, în 2015, a urcat la 220 solicitări/zi, față de 120 solicitări/zi, cât se înregistrau în aceeași perioadă a anului trecut
  • În 2015, valoarea medie a finanțării accesate rămâne de aproape 37.000 euro (165.000 lei)
  • De la lansarea programului Prima Casă (în 2009), FNGCIMM a acodat aproape 139.000 garanții, în valoare de peste 2,57 miliarde euro, pentru credite accesate în valoare de peste 5,1 miliarde euro

Programul Prima Casă se află în perioada sa de maxim succes – potrivit reprezentanților FNGCIMM, programul susținut de stat nu a fost niciodată mai accesat, ceea ce reprezintă o adevărată provocare pentru echipa care analizează dosarele depuse. Mai mult, având în vedere volumul mare de solicitări de garantare, reprezentanții Fondului de Garantare recomandă potențialilor clienți să încheie antecontractele de vânzare-cumpărare  pe un termen de minim 30 zile.

„Depunem eforturi considerabile pentru a accelera ritmul de acordare, pentru a asigura un flux simplu și rapid, facem apel la potențialii beneficiari să acorde o atenție sporită la întocmirea dosarelor. O verificare suplimentară a conținutului dosarelor transmise spre aprobare, contribuie la evitarea reluării procedurii de analiză în cadrul fondului, așa cum se procedează în cazul unei documentații incomplete sau incorect întocmite. În această situație se află circa 30% din dosarele primite de către FNGCIMM, ceea ce obligă personalul fondului să revină în medie de 3 ori pe aceleași solicitare, acțiune ce are efect direct asupra operativității si dinamicii procesului de acordare a garanțiilor”, atenționează reprezentanții Fondului de Garantare.

Băncile partenere FNGCIMM în Programul Prima Casă sunt: BCR, BRD, CEC Bank,  Alpha Bank, ING Bank, Raiffeisen Bank, Unicredit Tiriac Bank, Bancpost, Piraeus Bank Romania, CREDITCOOP, Banca Millennium SA, Banca Românească, Banca Transilvania, Credit Agricole Bank Romania, Marfin Bank, OTP Bank, Bank Leumi Romania, Romanian International Bank și Intesa Sanpaolo Bank.

CITEȘTE ȘI ALTE ARTICOLE:

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail
B1TV - PRIMA CASA 4
Get Adobe Flash Player to be able to see this content
19089-2.jpg
B1TV - Prima Casa 4
10463-60410397-2.jpg
Programul "Prima casa", deblocat? Asteptati, ne transmit bancherii!
10432-new.jpg
Dezvoltatorii vor si nu vor Prima Casa 2
10279-64651.jpg
Blocaj în programul Prima Casă
9970-agentii.jpg
Agentii imobiliari spera ca programul Prima casa sa dezghete piata
9964-tvr.jpg
Prima Casă 2 dinamizează piaţa terenurilor
9772-mai_greu_de_luat.jpg
Mai greu de luat
9434-60400644-2.jpg
Creste la 80.000 de euro plafonul la Prima Casa, crestem si noi preturile"
9173-60398655-2.jpg
Guvernul a deblocat "Prima Casa"
6924-60356947-2.jpg
Boc, nemultumit de ritmul de rezolvare al dosarelor pentru Prima Casa
Imobile prima casa
Apartamente de max 70.000 EURO
Sondaj Media
Considerați că 2016 este un an bun pentru achiziția unei proprietăți imobiliare?
Da, cât mai repede posibil, deoarece prețurile au început deja să urce încet.
Da, dar fără grabă. Piața abia se stabilizează, iar prețurile nu au cum să scadă mai mult de atât.
Nu sunt interesat de achiziția unei locuințe în viitorul apropiat.
Nu încă. Voi mai aștepta, cred că prețurile vor mai înregistra ușoare scăderi.
Nu, prețurile încă mai trebuie să scadă mult pentru a se adapta puterii de cumpărare din România.
OFERTE RECOMANDATE
Baba Novac , SU: 45 mp, 2 cam.
Rahova , SC: 72 mp, 2 cam.
Bucurestii Noi , SC: 56 mp, 2 cam.

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video