Datele se bazeaza pe informatiile furnizate de vizitatorii targurilor de profil din acest an, precum si cele acumulate online, informeaza Mediafax.

sursa: www.1235.roAstfel, daca in primavara 85% dintre cumparatori alegeau apartamemente care nu depaseau 100.000 de euro, in prezent numarul celor care cumpara astfel de locuinte este cu 6 puncte procentuale mai mare.

Programul "Prima Casa" a determinat o crestere importanta a cererii pe segmentul apartamentelor care se incadreaza in plafonul stabilit de stat, potrivit sursei citate.

"Scaderea preturilor a dus la o cerere mai mare chiar si in pragul psihologic de 60.000 de euro, unde avem o dublare a solicitarilor. Daca in primavara 5% dintre cumparatori alegeau apartamente sub aceasta valoare, astazi procentul este dublu. E drept ca si preturile apartamentelor au scazut, insa cea mai mare influenta a avut-o programul «Prima Casa»" a declarat, intr-un comunicat, managerul general al portalului imobiliar, Razvan Muntean.

La polul opus, in cazul apartamentelor scumpe, care depasesc 150.000 de euro, doar 2% dintre cumparatori isi permit asemenea locuinte.

 

 

Sursa

24 November 2009