Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Prima casă construită cu o imprimantă 3D se află în Franța

Publicat: | Autor: Andreea Nitoi | Numar afişări: 1158

Ridicarea primei case din lume care a fost construită cu ajutorul unei imprimante 3D a durat 18 zile. Potrivit Reuters, este vorba despre o locuință socială, care va adăposti o familie nevoiașă.

casa imrpimanta 3dAcademicienii de la Universitatea din Nantes, Franța, spun că aceasta este  prima casă socială printată 3D ”la fața locului” din lume.

Clădirea a fost construită în doar 18 zile, cu ajutorul robotului BatiPrint3D, care folosește un material polimeric special. Astfel, mai întâi au fost creați pereții goi, care au fost umpluți, ulterior, cu beton pentru izolație. Specialiștii spun că materialele utilizate ar trebui să păstreze clădirea izolată eficient timp de un secol.

Este acesta viitorul? Este o soluție, un principiu de construcție interesant, pentru că am creat casa direct la fața locului și, datorită robotului, am reușit să realizăm pereți cu forme complexe”, a spus profesorul Benoit Furet, care a lucrat la acest proiect.

Prima casă din lume care a fost construită cu ajutorul unei imprimante 3D are suprafața de 95 de metri pătrați și cinci camere. Clădirea are formă de Y și este echipată cu senzori multipli, care monitorizează calitatea aerului, umiditatea și temperatura. Totodată, locuința beneficiază și de echipament pentru evaluarea și analizarea proprietăților termice ale clădirii.

Cercetătorii sunt de părere că tehnologia va permite locatarilor să facă economie la costurile cu energia electrică, ceea ce contează foarte mult, în condițiile în care casa va fi locuită de o familie care se califică pentru locuințe sociale. 

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Popesti-Leordeni , SU: 160 mp
Pipera , SC: 500 mp
Bucurestii Noi , SC: 99 mp, 3 cam.

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video