Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Prima Casă pentru toată lumea, fără limite de bani sau timp. O nouă propunere a Ministerului Finanțelor

Publicat: | Autor: Mihaela Ochiană, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 3079

Prima Casă ar putea deveni un program permanent în următorii ani, dacă se va ajunge la implementarea unui proiect de Hotărâre de Guvern aflat deja în dezbatere, și pe care ministrul Finanțelor îl ia în serios. Anca Dragu a anunțat deja că luna aceasta se va recurge la suplimentări majore de fonduri, urmând ca luna viitoare să se stabilească strategie de permanentizare a programului Prima Casă.

prima casaProiectul de Hotărâre de Guvern a fost deja publicat de Ministerul Finanțelor, iar prin acesta se prevede suplimentarea plafonului de garanții pentru programul Prima Casă. Această decizie a fost luată în urma cererii, care momentan nu mai poate fi satisfăcută. Într-o primă etapă, către clienții Prima Casă ar trebui să pornească însă un miliard de lei, dintre care 500 de milioane sunt garantate de către stat. Iar pentru ca România să nu mai rămână fără bani pentru cel mai popular program bancar, Ministerul Finanțelor propune ca, în următorii ani, acesta să devină un program permanent.

În luna septembrie, programul va fi suplimentat, iar din octombrie vom avea o strategie pentru acest program pe termen mediu, respectiv cinci ani, evitând astfel orice sincopă în derularea programului”, explica ministrul Finanțelor. 

Fondurile Prima Casă nefolosite de străini ar trebui să se întoarcă în România

O altă prevedere a Hotărârii de Guvern este transferarea garanțiilor alocate românilor din străinătate către plafonul general de garantare a creditelor, în cazul sumelor care nu au fost folosite de aceștia.  În țară, atunci vine vorba despre interesul românilor pentru Prima Casă, orice sume se prevăd alocate în plafon sau oricât de întinsă ar fi perioada pe care se desfășoară programul par insuficiente.

Suma suplimentară nu afectează ținta de deficit bugetar. Aceasta a fost estimată în funcție de volumul solicitărilor aflate în diverse stadii de aprobare și de pre-aprobare, care exced disponibilul de plafon existent“, arată un comunicat al Ministerului Finanțelor.

Programul Prima Casă rulează deja de șapte ani, cu același succes, în ciuda tuturor modificărilor făcute. Ceea ce a fost gândit ca un program provizoriu, menit să repună econmia șipiața imobiliară pe picioare, se dovedește a fi unul dintre cele mai de succes planuri financiar-bancare concepute post-criză economică. Până acum, 196.000 de locuințe au fost cumpărate prin acest program, iar garanțiile oferite au fost de 16,7 miliarde de lei.

CITEȘTE ȘI:

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Baba Novac , SU: 45 mp, 2 cam.
Rahova , SC: 72 mp, 2 cam.
Bucurestii Noi , SC: 56 mp, 2 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri
Cele mai comentate stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video