Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

„Prima casă”, în cădere liberă

Publicat: | Sursa: Ilinca Radu | Numar afişări: 3152

În primele șase luni ale acestui an, numărul garanțiilor acordate pentru programul Prima casă a scăzut cu 40% comparativ cu perioada ianuarie – iunie 2018.

sursa foto: https:/www.fngcimm.ro/programul-prima-casaAstfel, Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM) a acordat în prima jumătate a acestui an 6.600 de garanții și promisiuni de garantare pentru programul Prima Casă, anunță Economica.net.  Numărul acestora a scăzut cu aproximativ 40 de procente față de intervalul similar al anului trecut, când au fost acordate 11.000 de garanții.

Totodată, în perioada ianuarie – iunie 2019 a fost înregistrată o creștere de circa șase procente a valorii medii a garanțiilor și promisiunilor de garantare, care a ajuns la aproximativ 103.000 de lei, față de 97.000 de lei în prima jumătate a anului 2018.

Programul Prima casă 2019 a fost lansat în luna martie, după ce FNGCIMM a primit de la Ministerul Finantelor Publice acordul de distribuire pentru suma de 1,987 de miliarde de lei din plafonul total de două miliarde de lei alocat pentru acest an.

„Timp de 10 ani Programul Prima Casa a extins în mod natural accesul la creditare pentru persoanele tinere, cu vârste până la 35 de ani, oferindu-le șansa de a achiziționa o locuință. Eficiența și notorietatea programului se bazează pe parteneriatul construit între statul român, ca inițiator, FNGCIMM, băncile finanțatoare și beneficiari, care au privit cu responsabilitate oportunitatea unică de a accesa un credit imobiliar în condiții foarte avantajoase, cu un avans de minimum 5% și cu costuri totale de finanțare plafonate. Până la finele anului 2018, FNGCIMM a acordat peste 260.000 de garanții și promisiuni de garantare pentru achiziționarea sau construcția de locuințe pe întreg teritoriul României. Suntem pregătiți de lansarea etapei corespunzătoare celui de-al unsprezecelea an al programului cu procese operaționale îmbunătățite, cu tehnologii noi, cu parametri ce se situează în tendințele actuale din sectorul financiar”, a declarat Gheorghe Lăpădat, director general al FNGCIMM.

Programul Prima Casă 2019 beneficiază de aceleasi conditii de acordare a garanției pentru finanțările aprobate de băncile participante.

Taguri: scadere, casa, prima
Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Iancului , SC: 280 mp
Magheru , SU: 50 mp, 2 cam.
Splaiul Unirii , SC: 95 mp, 3 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri
Cele mai comentate stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video