Dupa ce criza a lovit sectorul imobiliar, in jurul Capitalei se pot gasi vile noi la preturi apropiate de limita de 60.000 de euro, garantata de stat prin programul "Prima casa".

Prima casa poate fi chiar o vila, langa BucurestiPretul proprietatilor depinde de varsta constructiei, distanta fata de Bucuresti si terenul aferent. Cei foarte pretentiosi trebuie sa aiba totusi ceva bani pusi deoparte deoarece pentru unele vile se cer si 65.000-75.000 de euro.

60.000 de euro se cer si pentru o vila in Glina sau pentru o casa cu etaj in localitatea Vidra.

Cei care sunt dispusi sa isi puna la bataie economiile pot opta pentru o locuinta aflata mai aproape de Bucuresti.

Un proprietar cere 65.000 de euro pentru o vila situata in comuna Berceni, in vreme ce pentru o locuinta asemanatoare situata in Popesti-Leordeni se cer si 68.000-75.000 de euro. Cum aceasta este suma ceruta de proprietari, clientii pot incerca sa negocieze pretul si sa mai faca astfel o economie de cateva mii de euro.

Cei care doresc o proprietate in Capitala cu 55.000-60.000 de euro vor trebui sa se multumeasca doar cu o casa batraneasca si cu o suprafata modesta de teren in zone precum Rahova, Antiaeriana sau Colentina.

Exista si oferte mai ieftine daca cei care cumpara se multumesc cu un imobil fara etaj.

Astfel, tot in localitatea Pantelimon, pentru o astfel de proprietate se cer 40.000 de euro, la fel cat se cere si pentru o casa cu trei camere in Cornetu.

Sursa

9 June 2009