Cei care îşi vor cumpăra locuinţe prin programul Prima Casă vor plăti la notariat mai puţin pentru autentificarea actelor. Şi asta pentru că tarifele percepute de notari au fost scăzute cu 30%, printr-un ordin al Ministerului Justiţiei.

Prima Casă reduce tarifele notarilor cu 30%"Se reduc cu 30% onorariile pentru autentificarea contractelor de vânzare-cumpărare şi a contractelor de ipotecă în care figurează ca părţi persoane fizice care achiziţionează o locuinţă prin programul guvernamental aprobat prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 60/2009 privind unele măsuri în vederea implementării programului Prima Casa", se specifică în ordinul Ministerului Justiţiei.

Uniunea Naţională a Notarilor Publici din România (UNNPR) a anunţat încă din luna mai că ar intenţiona să reducă onorariile cu 30% atât pentru încheierea actelor de vânzare-cumpărare, cât şi pentru autentificarea contractelor de ipotecă.

"UNNPR va înainta ministrului Justitiei propuneri concrete pentru o reducere considerabila a sumelor pe care cei indreptatiti sa beneficieze de aceasta masura a "primei case" le vor achita pentru a deveni primii proprietari", se arata intr-un comunicat al UNNPR.

28 July 2009