Programul Prima Casa va continua în actuala formulă până la mijlocul lunii viitoare. Executivul a hotărât ca după data de 15 februarie programul "Prima Casă" să beneficieze de o nouă formulă prin care să se înceapă construirea de locuinţe noi. Acest  lucru are ca scop revitalizarea sectorului de construcţii.

"Am decis să prelungim actuala formă a programului "Prima Casă" pana la 15 februarie, urmând ca, după această data, Guvernul să vină cu o nouă formulă, în care să punem un accent mai mare pe construcţia de locuinţe noi, concepute de la zero", a anunţat premierul Emil Boc la finalul şedinţei de guvern de astăzi.

Premierul a mai spus că plafonul de un miliard de euro alocat pentru programul "Prima Casă
", aprobat iniţial pentru 2009, trebuie realocat astfel încât să poată fi folosit şi în 2010.
"Vom culege de la mediul bancar şi de la Fondul de Garantare, precum şi de la mediul de afaceri punctele lor de vedere", a mai declarat premierul Emil Boc.

De asemenea, Boc a spus că nu doreşte să discute despre noua formulă a programului decât după data de 15 februarie. Potrivit şefului Executivului în cele şase luni de funcţionare programul "Prima Casă" şi-a atins scopul.

Programul a înregistrat 11.500 de solicitări de garantare a creditelor din momentul lansării, fiind acordate garanţii de stat în valoare de 485 milioane de euro. Majoritatea beneficiarilor - peste 85% - au optat pentru locuinţe deja construite, iar două treimi dintre aceştia au vârste între 30 şi 40 de ani.

Cititi pe acelasi subiect:

Reuniunea de la MFP pe tema "Prima casă" - Radu Zilisteanu

 

 

 


6 January 2010