Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Prima clădire publică „verde” din România

Publicat: | Sursa: Ilinca Radu | Numar afişări: 1969

Sediul Consiliului Județean Cluj are toate șansele să devină prima clădire publică „verde” din România, cu un consum de energie extrem de redus.

sursa foto: http:/www.ziare.com/cluj-napoca/stiri-actualitate/personaj-cheie-din-consiliul-judetean-cluj-gasit-in-incompatibilitate-de-ani-6697535Consiliul Județean Cluj a lansat concursul de soluții pentru proiectul "Noul Consiliu Județean Cluj - Extinderea și modernizarea clădirii sediului Consiliului Județean Cluj". Astfel, atât clădirea existentă, cât și extinderea sa vor fi certificate conform standardelor BREEAM (Building Research Establishment's Environmental Assessment Method) privind clădirile verzi. Potrivit unui comunicat de presă emis de Consiliul Județean Cluj, obiectivul principal al concursului este noul corp de clădire care va fi construit și conectarea acestuia la sediul actual și la spațiul public.

Proiectul își propune reunirea în același sediu a tuturor direcțiilor din cadrul Consiliului Județean Cluj, în vederea eficientizării activității acestora. Pentru certificarea ca și clădire verde, imobilul va beneficia de sisteme inteligente de gestionare a utilităților. Totodată, va fi amenajat un spațiu accesibil pentru persoane cu dizabilități locomotorii, de vedere sau auz.

"Ceea ce ne propunem prin intermediul acestui proiect este să asigurăm un plus de eficiență activității administrative, în special în relația cu cetățenii. De altfel, o atenție aparte va fi acordată exact acestui aspect, spațiilor destinate relațiilor directe cu publicul. Am gândit această investiție în ton cu ultimele tendințe în domeniu, motiv pentru care am decis transformarea sediului Consiliului Județean într-o clădire verde, cu un consum de energie infim, redus aproape la zero", a precizat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.  

Premiul I al concursului organizat cu sprijinul Ordinului Arhitecților din România (OAR) constă în atribuirea contractului de proiectare cu o valoare estimată de 970.000 de lei (fără TVA). Câștigătorul va contracta serviciile de proiectare pentru construirea noului corp de clădire, conectarea cu cel existent, intervențiile pe sediul actual al Consiliului Județean, amenajările exterioare și sistematizarea verticală pentru întreaga parcelă.

Astfel, sediul Consiliului Județean Cluj va respecta standardul de clădire cu consum de energie aproape zero. Practic, aceasta va înregistra un consum maxim de energie primară din surse convenționale (combustibili fosili) de 69 kWh/mp/an și un nivel maxim al emisiilor de CO2 de 19 kg/mp/an. În același scop, vor fi implementate soluții pasive, precum sisteme de umbrire pentru evitarea supraîncălzirii, ventilare naturală pentru  reducerea consumului energetic necesar răcirii și iluminat natural pentru reducerea consumului de energie din iluminatul artificial etc.

Termenul limită de depunere a propunerilor de proiecte este 13 mai 2019, iar câștigătorul concursului de soluții va fi anunțat în data de 20 mai 2019.

 

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Popesti-Leordeni , SU: 160 mp
Pipera , SC: 500 mp
Bucurestii Noi , SC: 99 mp, 3 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri
Cele mai comentate stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video