42072-locuinte_pers_medical.jpgConsiliul General al Municipiului București (CGMB) discută astăzi despre proiectul de hotărâre privind demararea procedurilor de achiziționare de unități locative cu destinația de locuințe de serviciu pentru cadrele medicale care își desfășoară activitatea în cadrul spitalelor aflate în administrarea Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB).
Potrivit documentelor publicate pe pagina web a Primăriei Municipiului București (http://www4.pmb.ro/wwwt/institutii/CGMB/sedinte/ordinea_de_zi/db/04_20180504.pdf), vor fi achiziționate 94 de garsoniere și 406 de apartamente cu două și trei camere. Identificarea unităților locative și negocierea prețului sunt atribuțiile unei comisii, ai cărei membri vor fi numiți de primarul general al Capitalei.
Locuințele care vor fi cumpărate, din bani publici, pentru medici, rezidenți, asistenți medicali și infirmieri, trebuie să fie situate pe raza Municipiului București, în apropierea stațiilor de metrou și să fie grupate în blocuri sau ansambluri de locuințe.
Acest proiect de act normativ are la bază o expunere de motive a primarului Capitalei și un raport de specialitate al Direcției Generale Investiții din cadrul PMB, redactate în urma solicitării depuse de ASSMB.
Cele 500 de unități locative vor avea destinația de locuințe de serviciu pentru cadrele medicale care își desfășoară activitatea în 19 spitale aflate în administrarea CGMB, prin ASSMB.

 

4 May 2018