Ministerul Dezvoltării nu poate suspenda lucrările la diametrala Buzeşti-Berzei, întrucât acestea au fost deja oprite "până la rezolvarea pe fond a procesului cu Asociaţia Salvaţi Bucureştiul", informează reprezentanţii Primăriei Bucureşti.

18925-1299444217-buldozer.jpg"Inspectoratul de Stat în Construcţii a solicitat Primăriei Capitalei oprirea lucrărilor până la rezolvarea pe fond a procesului cu Asociaţia Salvaţi Bucureştiul, municipalitatea fiind înştiinţată printr-un proces verbal de control. Reprezentanţii ONG-urilor dau dovadă de rea-credinţă şi lipsă de informare, întrucât în acest moment la această lucrare se execută doar lucrări de punere în siguranţă, conform aceluiaşi proces verbal", se arată într-un comunicat al afirmă municipalitatea.

Reprezentanţii Primăriei Capitalei mai spun că, în acest moment, instituţia face demersurile legale pentru continuarea lucrării conform legii.

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a anunţat, joi, că ministrul Elena Udrea a dispus Inspectoratului Teritorial de Construcţii Bucureşti încetarea lucrărilor pe toate segmentele şantierului diametrala Buzeşti-Berzei până la elaborarea unui proiect care să respecte legea.

În prezent, la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) se află pentru avizare un nou Plan Urbanistic Zonal. Decizia vine în urma anulării Planului Urbanistic Zonal şi suspendarea autorizaţiilor de construire pentru şantier.

Udrea a avut joi o întâlnire cu reprezentanţii mai multor organizaţii non-guvernamentale pe tema construcţiei diametrala Buzeşti-Berzei, în urma căreia s-a convenit ca MDRT să organizeze o dezbatere publică pe tema acestui proiect.

Lucrările în discuţie, iniţiate de edilii Capitalei, au necesitat şi demolări, multe dintre ele contestate, de asemenea, de societatea civilă.

Diametrala ar trebui să facă legătura între Piaţa Victoriei şi Piaţa George Coşbuc, cu traversare subterană a dealului Parlamentului.


3 June 2011