Un teren situat în nordul Capitalei a fost transferat, prin ordonanță de urgență, din domeniul public al statului si administrarea Societatii Publice de Televiziune in domeniul public al Municipiului Bucuresti, pentru construirea Spitalului Metropolitan.

41924-spital.jpgTerenul pe care Primăria Municipiului București intenționează să construiască Spitalul Metropolitan are suprafața de peste 47.000 de mp și se află în sectorul doi al Capitalei, pe Șoseaua Pipera nr. 63-65.

Municipalitatea a insistat să primească acest teren, după ce, în luna februarie, Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) aprobase folosirea, în același scop, a terenului bazei RATB din Șoseaua Pipera nr. 55, sector 2.

Potrivit declarațiilor primarului general al Capitalei, construcția Spitalului Metropolitan, care va avea o capacitate de 1.000-1.200 de paturi, va dura trei ani și va costa peste 50 de milioane de euro.

”Municipalitatea a demarat deja, potrivit legii, realizarea studiului de prefezabilitate, fiind o investiție de peste 50 de milioane de euro. Urmează elaborarea studiului de fezabilitate, iar apoi decizia pe care o vom lua în cadrul CGMB - dacă va fi vorba despre o investiție  a Municipiului București sau se va adopta o procedură de succes, preluată în întreaga Europa, de concesiune, adica atragerea unui investitor privat care va  construi de la zero această unitate medical”, a precizat Gabriela Firea, primarul general al municipiului București.

27 March 2018