Primaria Capitalei cumpara terenul Esplanada
Ziua - 10.03.2006
 

Adriean Videanu negociaza cu proprietarii unui hectar * Diferenta pana la 100.000 mp va fi preluata de la Ministerul Lucrarilor Publice * Municipalitatea va intra in proprietatea Complexului Esplanada peste 22 de ani.

Municipalitatea Bucurestilor va deveni proprietarul intregii suprafete de teren pe care se va construi Esplanada, pana la 30 iunie a.c., primarul general Adriean Videanu programandu-si sa cumpere de la proprietari toate parcelele restituite in baza Legii 10/2001, iar diferenta sa o preia de la Ministerului Lucrarilor Publice in administrarea Primariei Capitalei.

Suprafata terenului pe care va fi realizat centrul comercial si rezidential este de peste 100.000 mp, din care aproape 20% face obiectul unor restituiri in baza Legii 10/2001 si restul aflandu-se in proprietatea statului. "In proiectul Esplanda avem 25 de puneri in posesie, care totalizeaza aproape un hectar, dar mai sunt si alte cereri pe Legea 10. Vom urgenta procesul de restituire astfel incat, asa cum am promis si investitorului, in jurul datei de 30 iunie sa avem o situatie clara din punct de vedere juridic al terenului", a declarat, ieri, Adriean Videanu.

Tot pana la sfarsitul lui iunie, Guvernul urmeaza sa inapoieze municipalitatii diferenta de teren pana la 100.000 mp. "Acum terenul este in proprietate de stat, aflat in administrarea Ministerului Lucrarilor Publice. Urmeaza, conform discutiilor cu premierul Tariceanu si domnul ministru Borbely, sa preluam terenul. Pana la 30 iunie vom deveni proprietarul intregii suprafete alocate proiectului", a precizat Videanu.

Articol integral in Ziua

Magda Severin
Ziua
 

10 March 2006