Primăria Capitalei vrea să se implice în construirea unui cartier ANL, astfel că a solicitat Guvernului să îi treacă în proprietatea publică a Municipiului Bucureşti un teren de peste 58.000 mp. Ansamblul Tonitza ar fi trebuit să fie ridicat cu fondurile Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe (ANL), însă lucrările de construcţie au fost sistate, din lipsa fondurilor.

29239-anl.jpgMunicipalitatea vrea să preia în administrare un teren de 58.400 mp, aflat pe şoseaua Vitan Bârzeşti (fostă Olteniţei). Primăria Capitalei intenţionează să ridice aici un cartier de locuinţe pentru tineri, denumit „Ansamblul Tonitza”. Ideea nu este nouă – în urmă cu 12 ani, terenul respectiv a fost dat în administrarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe, pentru a construi un ansamblu de locuinţe pentru tineret în regim de închiriere, însă proiectul s-a blocat, din cauza lipsei de fonduri.

„Din lipsa fondurilor, Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL) a finalizat numai trei blocuri din zona 1, pe o suprafaţă de 12.673 metri pătraţi, restul lucrărilor fiind sistate", se specifică în raportul de specialitate al proiectului.

  • Suprafaţa iniţială a terenului a fost de 71.220 mp, împărţită în şase zone
  • Zona 1 a fost finalizată, iar suprafaţa rămasă pentru zonele 2-6 este de 58.400 mp
  • Ansamblul ar trebui să conţină 19 blocuri, cu un total de 828 apartamente

Primăria Capitalei cere Guvernului să treacă terenul respectiv din proprietatea publică a statului în proprietatea publică a Municipiului Bucureşti, după care vrea să finanţeze lucrările de construcţie a ansamblului de locuinţe de la bugetul local sau din alte surse de finanţare.

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a aprobat (cu 33 voturi „pentru” şi 10 voturi „împotrivă”) preluarea proiectului „Ansamblul Tonitza”, deşi aceeaşi propunere a fost respinsă în şedinţa din decembrie 2012.

 Chiriaşii ANL vor să cumpere locuințele în rate. Află cum!

 

30 January 2013