Locuitorii din Mangalia vor avea la dispoziție o plajă amenajată special pentru ei, situată în apropierea Portului Turistic Mangalia.

42103-mangalia.jpgAcest lucru este posibil datorită faptului că primăria municipiului Mangalia a câștigat licitația organizată de Administrația Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral pentru un sector de plajă cu suprafața de 6.153 mp.

Autoritățile locale intenționează să amenajeze în zona respectivă o plajă publică destinată, în special, locuitorilor orașului. Municipalitatea va întreține plaja prin lucrări de igienizare și ecologizare, amplasarea de coșuri de gunoi și alte acțiuni specifice, pe toată durata sezonului estival.

„Primăria Mangalia a făcut acest demers exclusiv pentru locuitorii orașului, pentru a le asigura acestora un sector de plajă publică, cu acces gratuit, fără a fi nevoiți să plătească șezlongul sau alte servicii impuse de agenții economici deținători de plaje. Considerăm că ar fi necesară schimbarea legislației în domeniu, astfel încât administrațiile locale cu acces la litoralul Mării Negre să beneficieze gratuit de anumite sectoare de plajă, fără a fi nevoite să participe la licitațiile organizate de Apele Române”, a explicat primarul orașului Mangalia, Radu Cristian.

Primăria a participat la această licitație în urma numeroaselor solicitări primite de la cetățeni privind amenajarea unei plaje publice gratuite a orașului.

30 May 2018