Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Primăria Municipiului București are planuri neclare cu un teren de 35.000 de mp din Piața Victoriei

Publicat: | Sursa: Ilinca Radu | Numar afişări: 3261

Primăria Capitalei intenționează să desființeze Depoul Victoria, situat pe strada Mexic și să transfere terenul aferent, cu suprafața de aproape 35.000 de mp, în proprietatea Societății de Transport București (STB).

sursa foto: https:/m.hotnews.ro/stire/23218727În situația în care Consiliul General al Municipiului București (CGMB) va aproba proiectul de hotărâre (link) care se află pe ordinea de zi în ședința de astăzi, autoritățile vor desființa depoul din Piața Victoriei, vor muta tramvaiele în depoul din Titan și vor transfera terenul de 34.748 de mp din centrul Capitalei în proprietatea STB, printr-o majorare de capital. Astfel, potrivit Raportului de specialitate care stă la baza proiectului de act normativ, STB ar urma să obțină venituri suplimentare care vor contribui la îmbunătățirea serviciilor oferite, prin încheierea unor contracte de administrare, asociere în participațiune, parteneriate public private etc.

„Prin această decizie a STB se «eliberează» un teren de aproape 3,5 ha în zona zero a Capitalei, teren care valorează câteva zeci de milioane de euro și pe care la începutul mandatului doamna Firea anunța că va construi locuințe de serviciu. Astăzi, însă, Direcția Generală de Investiții ne spune că «nu are prevăzute proiecte de investiții aprobate sau intenția realizării unor astfel de proiecte». Adică, deși municipalitatea are la dispoziție un astfel de teren unic în mijlocul Bucureștiului, nu știe ce să facă cu el: nu poate propune realizarea unei parcări, a unei școli sau au unui parc (…) Primarul general nici măcar nu își asumă realizarea unui parteneriat cu un dezvoltator imobiliar, astfel încât să ajungă să primească un număr de unități locative cu care ar mai putea rezolva o parte din cele peste 20.000 de cereri înregistrate”, a explicat Cătălin Deaconescu, consilier general PNL, pe pagina sa de Facebook.

Taguri: stb, victoria, depoul, pmb
Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Universitate , SC: 95 mp, 4 cam.
Drumul Sarii , SC: 84 mp, 3 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video