Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Primăria Parisului amenință compania AIRBNB cu o amendă de peste 12 milioane de euro

Publicat: | Sursa: Ilinca Radu | Numar afişări: 1315

Autoritățile locale din Paris dau în judecată AIRBNB pentru publicarea pe site-ul companiei a o mie de anunțuri de închiriere, despre care spun că ar fi ilegale. Compania americană riscă astfel amenzi în valoare de 12,5 milioane de euro.sursa foto: https:/www.edreams.com/flights/paris/PAR/

Anunțul a fost făcut de Anne Hidalgo, primarul Parisului, într-un interviu acordat publicației Journal du Dimanche, anunță Reuters.

Potrivit legislației franceze, proprietarii de locuințe din Paris își pot închiria casele sau apartamentele pe termen scurt, prin intermediul platformelor de specialitate, pentru o perioadă de cel mult 120 de zile pe an. Astfel, este obligatoriu ca anunțurile să includă un număr de înregistrare, pentru a dovedi că imobilele nu sunt închiriate pentru o perioadă mai lungă decât prevede legea.

În plus, anul trecut, Franța a adoptat o lege potrivit căreia companii precum AIRBNB pot fi amendate cu până la 12.500 de euro pentru fiecare anunț ilegal, iar autoritățile locale din Paris intenționează să invoce acest act normativ în fața judecătorilor, a anunțat primarul capitalei Franței.

„Scopul nostru este să tragem un semnal de alarmă și să punem capăt închirierilor ilegale care strică anumite cartiere ale Parisului”, a precizat Anne Hidalgo.

Mai multe orașe din lume și-au exprimat îngrijorarea cu privire la faptul că platformele precum AIRBNB fac concurență neloială hotelurilor și pot transforma anumite cartiere în zone sterile, destinate doar turiștilor.

Potrivit Reuters, un purtător de cuvânt al AIRBNB a precizat că platforma a luat anumite măsuri pentru a-i ajuta pe utilizatorii din Paris ai site-ului să respecte reglementările europene. Totodată, acesta a spus că legile din Paris sunt „ineficiente, disproporționate și în contradicție cu cele europene”.

Franța este a doua cea mai mare piață a AIRBNB, după Statele Unite ale Americii. La capitolul orașe, Parisul, una dintre cele mai vizitate metropole din lume, este cea mai mare piață a companiei, cu circa 65.000 de proprietăți înscrise pe site.

Compania AIRBNB a fost fondată în anul 2008 la San Francisco și pune în legătură oameni care doresc să își închirieze proprietățile parțial sau în totalitate, pentru perioade scurte de timp.

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Popesti-Leordeni , SU: 160 mp
Pipera , SC: 500 mp
Bucurestii Noi , SC: 99 mp, 3 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri
Cele mai comentate stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video