Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Primăria sectorului 5 vrea să construiască un cartier nou în apropiere de Antiaeriană. Proiectul beneficiază de sprijinul experților Băncii Mondiale

Publicat: | Autor: Andreea Nitoi | Numar afişări: 1500

Primăria sectorului 5 a semnat un Acord de asistență tehnică cu Banca Mondială pentru demararea celor mai mari proiecte de dezvoltare urbană, din România, de după 1989. Astfel, Primăria sectorului 5 devine cea de-a doua autoritate publică locală din lume care face un pas important pentru o dezvoltare sustenabilă.

Concret, colaborarea cu Banca Mondială vizează trei proiecte.

Primul se referă la construirea unui nou cartier, pe un teren cu suprafața de 110 ha din zona Antiaeriană, aflat în administrarea sectorului 5. Acolo vor fi ridicate 40.000 de locuințe o maternitate, o sală polivalentă, un bazin olimpic de înot, un muzeu, un centru administrativ, unități de învățământ și toate funcțiunile necesare pentru o dezvoltare urbanistică la nivelul secolului XXI.

antiaeriana

  

Este primul proiect de acest gen dezvoltat în România ultimilor 30 de ani, iar,  pentru un proiect atât de mare, nu puteam să sperăm la un partener mai bun decât Banca Mondială”, a declarat Daniel Florea, primarul sectorului 5.

Experții Băncii Mondiale vor oferi sprijin și pentru regenerarea urbană complexă a cartierului Ferentari, prin identificarea soluțiilor prin care proiectele de regenerare urbană din zone precum Livezilor, Iacob Andrei și Zăbrăuți să devină realitate.

 „Vorbim de soluții reale pentru oameni. De case noi pentru cei care sunt în pericol, de locuri de muncă, de sprijin pentru a merge la școală sau la liceu. Este un drum lung, pe care îl începem astăzi și trebuie să avem în vedere că suntem primii din România care au avut curaj să abordeze frontal o problemă atât de complexă, a adăugat Daniel Florea.

 Cel de-al treilea punct al Acordului de asistență tehnică semnat între Primăria sectorului 5 și Banca Mondială vizează dezvoltarea economică sustenabilă a zonei de sud-est a sectorului 5, prin demararea proiectului „Laser Valley”. Acolo, administrația locală a creat deja condițiile pentru atragerea de investitori în cadrul unui hub tehnologic, iar Banca Mondială va asigura componenta de know-how, cât și dialogul cu investitori interesați de proximitatea cu proiectul ELI-NP (Infrastructura Luminii Extreme - Fizica Nucleara).

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Universitate , SC: 95 mp, 4 cam.
Drumul Sarii , SC: 84 mp, 3 cam.

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video