Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Primăriile nu mai plătesc taxe pentru înregistrarea imobilelor

Publicat: | Sursa: Ilinca Radu | Numar afişări: 2996

Autoritățile și instituțiile din administrația publică centrală și locală sunt scutite de la plata taxelor pentru înregistrarea în evidențele de cadastru și carte funciară a proprietăților care aparțin primăriilor sau se află în patrimoniul statului.

sursa foto: http:/www.ancpi.ro/Potrivit unui comunicat de presă emis de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), această măsură a fost luată prin modificarea Ordinului directorului general al ANCPI nr. 16/2019 privind aprobarea tarifelor pentru serviciile furnizate de ANCPI și instituțiile subordonate. Actul normativ a intrat în vigoare în data de 26 iunie 2020.

Noua reglementare se aplică indiferent dacă autoritățile și instituțiile din administrația publică centrală și locală solicită înregistrarea imobilelor în regim normal sau de urgență.

Principalul scop al acestei modificări legislative constă în accelerarea Programului național de cadastru și carte funciară 2015-2023 (PNCCF), care prevede înregistrarea tuturor imobilelor de pe teritoriul Românei în evidențele de cadastru și carte funciară până la finalul anului 2023.

În cadrul PNCCF, lucrările se derulează la nivelul întregii localități sau pe sectoare cadastrale. Programul este finanțat din veniturile proprii ale ANCPI - peste patru miliarde de lei, dar și din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2014 - 2020, în valoare de aproximativ 313 de milioane de euro. O altă sursă de finanțare poate fi bugetul local al primăriilor.

 

Taguri: imobile, taxe, primarii
Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Popesti-Leordeni , SU: 160 mp
Pipera , SC: 500 mp
Bucurestii Noi , SC: 99 mp, 3 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri
Cele mai comentate stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video