Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Primăriile pot solicita bani pentru înființarea sau modernizarea sistemelor centralizate de încălzire

Publicat: | Sursa: Ilinca Radu | Numar afişări: 1358

Primarii unităților administrativ – teritoriale (UAT) care intenționează să reabiliteze, să înființeze sau să modernizeze sistemele de alimentare centralizată cu energie termică ale localităților au la dispoziție 340 de milioane de lei.

sursa foto: https:/www.arenaconstruct.ro/peste-140-mil-euro-pentru-sistemele-centralizate-de-incalzire/Pentru a beneficia de acești bani, reprezentanții UAT-urilor trebuie să trimită la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației (MLPDA) solicitări de finanțare pentru proiectele respective, până la data de 31 martie 2020.

”UAT-urile care dețin în proprietate sisteme centralizate de alimentare cu energie termică beneficiază de cofinanțare nerambursabilă a proiectelor de investiții în limita a 70 milioane lei credite bugetare și 270 milioane lei credite de angajament - sume alocate Programului Termoficare  și aprobate pentru anul 2020”, a precizat ministrul lucrărilor publice, Ion Ștefan.

Finanțarea este asigurată de la bugetul de stat, prin MLPDA, de la Fondul pentru Mediu, în limita a 400 milioane lei și din bugetul local al UAT-urilor. Cota de cofinanțare din bugetul MLPDA este de maximum 85% din cheltuielile eligibile, iar contribuția de la bugetul local este de cel puțin 15%.

Pentru asigurarea condițiilor optime de funcționare a serviciului de alimentare cu energie termică a populației, la nivelul MLPDA se derulează Programul Termoficare, aprobat prin OUG 53/2019 privind aprobarea Programului multianual de finanțare a investițiilor pentru modernizarea, reabilitarea, retehnologizarea și extinderea sau înființarea sistemelor de alimentare centralizată cu energie termică a localităților, care este implementat în perioada 2019 - 2027 și prin care vor fi finanțate atât proiecte noi, cât și proiecte aflate deja în derulare.

 

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Iancului , SC: 280 mp
Magheru , SU: 50 mp, 2 cam.
Splaiul Unirii , SC: 95 mp, 3 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video