Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Primarul Sorin Oprescu anunţă pentru a treia oară finalizarea parcării de la Universitate

Publicat: | Autor: Raluca Joiţa, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 2068

Primarul Sorin Oprescu a verificat stadiul lucrărilor de la parcarea subterană de la Universitate şi s-a declarat mulţumit că proiectul este aproape finalizat, în mai puţin de un an de la începerea efectivă a lucrărilor. Deşi şantierul trebuia să dispară până în luna mai, acum sfârşitul lunii iulie pare să fie mai aproape de realitate.

Primarul Sorin Oprescu anunţă pentru a treia oară finalizarea parcării de la UniversitatePare să se apropie vertiginos momentul în care va fi dată în folosinţă parcarea de la Universitate, Termenul-limită depăşit cu două luni: parcarea de la Universitate va fi gata în mai Primarul General, Sorin Oprescu, a vizitat astăzi şantierul parcării de la Universitate, ocazie cu care a reiterat că şantierul se va încheia ... proiect ce a avut mai multe termene-limită. Deşi în martie ar fi trebuit să poată fi parcate primele maşini în zonă, după care luna mai părea un termen-limită rezonabil, iată că la mijlocul lunii iunie edilul-şef declară că „în scurt timp” parcarea va fi utilizabilă. Adică spre sfârşitul lui iulie.

„Mă bucur că, în scurt timp, la Universitate vor apărea 420 locuri noi de parcare. Este prima parcare în parteneriat public-privat din Bucureşti. Demonstrăm astfel că Municipalitatea poate dezvolta proiecte importante pentru oraş, nu numai din bani publici, ci şi atrăgând investiţii private. În afară de această parcare subterană, absolut necesară în această zonă aglomerat, se va crea şi o zonă pietonală care să pună în valoare cele patru statui pe care le-am readus pe amplasamentul iniţial”, declară Primarul General Sorin Oprescu.

„În acest moment, La parcarea de la Universitate se lucrează zi şi noapte. Află când va fi gata Lucrările la parcarea de la Universitate urmează să fie finalizate, la nivel suprateran, până la sfârşitul acestui an. Tot atunci vor fi ... se lucrează la rampele de acces, finisajele interioare şi la amenajarea de suprafaţă. Toate aceste lucrări sunt preconizate a se finaliza în a doua jumătate a lunii iulie, când parcarea va deveni operaţională”, completează Bogdan Hreapca, directorul general al Direcţiei Generale de Investiţii şi Dezvoltare din cadrul Primăriei Capitalei.

Parcarea va avea trei niveluri, care vor însuma circa 14.000 mp, iar Proiectul de reamenajare a Pieţei Universităţii a fost aprobat. Va costa jumătate de milion de euro. O echipă de arhitecţi italieni a fost declarată câştigătoarea concursului pentru amenajarea Pieţei Universităţii. Proiectul propus de ei va ... întreaga construcţie se face pe un teren de aproximativ 8.500 mp. Capacitatea parcării va fi de 420 de locuri pentru autoturisme şi 21 pentru motociclete.

Primarul promite o nouă parcare în centrul Bucureştiului, ce va fi conectată cu parcarea de la Intercontinental

Următoarea parcare din zona centrală a Capitalei va fi parcarea subterană de la Edgar Quinet, cu o capacitate de aproximativ 320 locuri, realizată tot în parteneriat public-privat, arată reprezentanţii Primăriei Capitalei.

„Contractul a fost deja încheiat. Parcarea Edgar Quinet va fi interconectată cu parcarea subterană de la Intercontinental. Aceasta a fost achiziţionată de curând de acelaşi partener care, sub contract cu Primăria, va intra într-o reabilitare totală, urmând să facă parte din reţeaua de parcări publice ale oraşului. Proprietarul a acceptat, sub contract, să folosească tarifele ce vor fi stabilite de Consiliul General. În concluzie, în următoarea perioadă de timp, în zona Universităţii, şoferii vor avea la dispoziţie peste 2.000 locuri în parcări publice, la standarde occidentale”, încheie Sorin Oprescu.

CITEȘTE ȘI Sorin Oprescu: Bucureştiul trebuie dezvoltat spre Vest şi Sud. Doar acolo este loc pentru cartiere cu locuinţe Primarul Sorin Oprescu a deschis astăzi cel mai important eveniment imobiliar al anului: Gala Agentului Imobiliar. Edilul-şef a subliniat una dintre ... Sorin Oprescu: Bucureştiul trebuie dezvoltat spre Vest şi Sud. Doar acolo este loc pentru cartiere cu locuinţe

 

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Baba Novac , SU: 45 mp, 2 cam.
Rahova , SC: 72 mp, 2 cam.
Bucurestii Noi , SC: 56 mp, 2 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri
Cele mai comentate stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video