Direcţia Generală a Finanţelor Publice a Municipiului Bucureşti va deschide luni, în Sectorul 4, primul magazin de bunuri confiscate cu vânzare directă din Capitală, atât pentru persoanele fizice, cât şi pentru cele juridice.

15593-stiri_lib_pic.jpegMagazinul este situat pe strada Măriuca nr. 14, în sediul în care a funcţionat Serviciul Gestiune Declaraţii (persoane juridice) din cadrul Administraţiei Finanţelor Publice a Sectorului 4. Programul de funcţionare al magazinului este de luni până joi, între orele 09.00-15.00. Fondul de marfă va fi ritmic, în funcţie de volumul şi natura mărfurilor confiscate.

Costurile de amenajare ale magazinului s-au ridicat la circa 15.000 lei.

"Încasările din valorificarea bunurilor confiscate au crescut cu 13% în primele 10 luni ale anului 2010 comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2009. Acest fapt se datorează, pe de o parte, intensificării activităţilor de control ale ANAF şi ale structurilor subordonate - Garda Financiară şi Autoritatea Naţională a Vămilor - iar pe de altă parte se datorează unei mai bune organizări a activităţii de valorificare. Sperăm că, odată cu deschiderea în Capitală a acestui prim magazin de vânzare a mărfurilor confiscate, încasările din valorificarea acestor bunuri vor creşte semnificativ", a precizat preşedintele ANAF, Sorin Blejnar.

În primele 10 luni ale anului 2010, ANAF a încasat din valorificarea bunurilor confiscate, abandonate la nivelul întregii ţări, aproximativ 35,2 milioane lei şi dispune în prezent de 21 magazine de valorificare proprii în toată ţara.


10 December 2010