Dacă la început programul Prima casă era pentru mulţi singura şansă de a-şi achiziţiona un apartament modest cu două camere în cartierele mărginaşe ale Capitalei, acum lucrurile s-au schimbat, datorită scăderii preţurilor locuinţelor. Aşa se face că, în prezent, prin Prima casă îţi poţi cumpăra o casă cochetă în Bucureşti sau în comunele din apropierea Capitalei.

Bragadiru

16279-poza.jpgProprietarul unei vile situate în Bragadiru cere pe casa a cărei suprafaţă utilă este de 98 mp doar 58.000 de euro. Imobilul, care a fost construit în perioada 1977-1990, are trei camere, un grup sanitar, o bucătărie de 18 mp, dar şi terasă, magazie, pivniţă, grădină de flori şi boltă de viţă de vie. Casa este situată la doi kilometri de Bucureşti şi, spune proprietarul, este în stare foarte bună. Terenul aferent măsoară 314 mp.

Berceni

Cine vrea să devină proprietarul unui imobil nou-nouţ prin programul Prima casă are ocazia să cumpere o locuinţă în comuna Berceni cu doar 50.000 de euro. Casa, care va fi gata peste o lună şi jumătate, are suprafaţa de 100 mp, 3 camere, un grup sanitar, dar şi parcare şi un şemineu. Finisaje sunt de calitate foarte bună - parchet, dusumea, gresie, faianta, geamuri termopan, calorifere aluminiu, iar imobilul va fi livrat cu bucătăria gata mobilată.

Bucureştii Noi

Potrivit bazei noastre de date, tot prin programul Prima casă poate fi achiziţionată şi o vilă cu un singur nivel din cartierul Bucureştii Noi. Casa, situată în apropierea Podului Constanţa, a fost construită în anul 1992 şi are două camere. Suprafaţa utilă este de 50 mp, în timp ce terenul aferent măsoară 80 mp. Proprietarul cere doar 55.000 de euro pentru casa respectivă, însă este foarte posibil să mai lase la preţ, în condiţiile în care a specificat că este dispus să negocieze.

Griviţei

Există însă şi case mai ieftine de 50.000 de euro. Este cazul unei vile cu parter şi mansardă situată pe Calea Griviţei din Capitală. Astfel, potrivit unui anunţ din baza noastră de date, casa care are suprafaţa utilă de 44 mp poate fi cumpărată cu doar 43.000 de euro, cu bucătăria mobilată. E drept, imobilul cu două camere şi două grupuri sanitare a fost construit în urmă cu mai bine de 40 de ani, însă a fost renovat şi consolidat în 2009. Proprietarul susţine că vila, care are scară interioară din lemn, este în stare foarte bună şi beneficiază de un loc de parcare.



2 February 2011