Spălarea mecanizată a străzilor, crearea unei platforme digitale comune pentru direcțiile generale de taxe și impozite și polițiile locale și distribuirea blocatoarelor pentru cei care dețin parcări de reședință sunt câteva dintre preocupările primarilor de sector din București în această perioadă.

42382-spalarea_strazilor.jpgAstfel, Primăria sectorului doi a demarat proiectul pilot de spălare mecanizată a străzilor. Acțiunea, care a vizat Șoseaua Mihai Bravu, pe sensul de mers de la Pasajul Obor spre Bulevardul Ferdinand I, a început cu eliberarea carosabilului (au fost mutate cele peste 230 de autoturisme parcate acolo). Ulterior, cei zece angajați de la societatea de salubrizare au folosit 30 de tone de apă și detergent ecologic pentru spălarea tronsonului respectiv.

A fost pentru prima dată când stâlpii rețelelor electrice și cei ai regiilor din București au fost curățați de afișe.

În sectorul 4, autoritățile locale sunt preocupate de… distribuirea blocatoarelor pentru cei care dețin un loc de parcare de reședință. Dealtfel, un anunț de presă emis de primăria sectorului 4 susține că nicio parcare de reședință nu va mai fi ocupată abuziv. 

„Noul sistem de administrare a locurilor de parcare din Sectorul 4 al Capitalei a fost montat deja în cea mai recentă parcare publică, construită pe Șoseaua Olteniței nr. 9.Amenajată pe o suprafață de 6.434 metri patrați, parcarea deservește una dintre cele mai aglomerate zone din Sectorul 4 și are o capacitate de 236 de locuri, dintre care 70 sunt destinate abonaților, 17 persoanelor cu dizabilități și 3 mașinilor electrice. Mai mult, noua parcare de pe Șoseaua Olteniței oferă posibilitatea locuitorilor din zonă, de a-și asigura, în permanență, un loc de parcare liber, la orice oră”, precizează anunțul respectiv.

Pe de altă parte, primarul sectorului 3, Robert Negoiță, a propus, la cea mai recentă întâlnire a Asociației Municipiilor din România (AMR), implementarea unei platforme digitale comune pentru Direcțiile Generale de Taxe și Impozite și Polițiile Locale din toată țara.

„Un sistem integrat, o platformă digitală, care să ofere acces direct la bazele de date a acestor instituții în întreaga țară ar permite eliminarea greșelilor, a neconcordanțelor sau a anumitor întârzieri”, a explicat primarul sectorului 3.

Dealtfel, Primăria sectorului 3 a fost prima administrație locală din București care a eliberat documentații de urbanism on-line, prin intermediul platformei http://edirect.e-guvernare.ro.

11 April 2019