Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Prioritățile primarilor din Capitală: spălarea străzilor cu detergent, distribuirea blocatoarelor pentru locurile de parcare și strategiile de digitalizare a activității

Publicat: | Sursa: Ilinca Radu | Numar afişări: 2812

Spălarea mecanizată a străzilor, crearea unei platforme digitale comune pentru direcțiile generale de taxe și impozite și polițiile locale și distribuirea blocatoarelor pentru cei care dețin parcări de reședință sunt câteva dintre preocupările primarilor de sector din București în această perioadă.

sursa foto: https:/www.ps2.ro/index.php/presa/stiri/248-demararea-proiectului-pilot-de-spalare-mecanizata-a-strazilorAstfel, Primăria sectorului doi a demarat proiectul pilot de spălare mecanizată a străzilor. Acțiunea, care a vizat Șoseaua Mihai Bravu, pe sensul de mers de la Pasajul Obor spre Bulevardul Ferdinand I, a început cu eliberarea carosabilului (au fost mutate cele peste 230 de autoturisme parcate acolo). Ulterior, cei zece angajați de la societatea de salubrizare au folosit 30 de tone de apă și detergent ecologic pentru spălarea tronsonului respectiv.

A fost pentru prima dată când stâlpii rețelelor electrice și cei ai regiilor din București au fost curățați de afișe.

În sectorul 4, autoritățile locale sunt preocupate de… distribuirea blocatoarelor pentru cei care dețin un loc de parcare de reședință. Dealtfel, un anunț de presă emis de primăria sectorului 4 susține că nicio parcare de reședință nu va mai fi ocupată abuziv. 

„Noul sistem de administrare a locurilor de parcare din Sectorul 4 al Capitalei a fost montat deja în cea mai recentă parcare publică, construită pe Șoseaua Olteniței nr. 9.Amenajată pe o suprafață de 6.434 metri patrați, parcarea deservește una dintre cele mai aglomerate zone din Sectorul 4 și are o capacitate de 236 de locuri, dintre care 70 sunt destinate abonaților, 17 persoanelor cu dizabilități și 3 mașinilor electrice. Mai mult, noua parcare de pe Șoseaua Olteniței oferă posibilitatea locuitorilor din zonă, de a-și asigura, în permanență, un loc de parcare liber, la orice oră”, precizează anunțul respectiv.

Pe de altă parte, primarul sectorului 3, Robert Negoiță, a propus, la cea mai recentă întâlnire a Asociației Municipiilor din România (AMR), implementarea unei platforme digitale comune pentru Direcțiile Generale de Taxe și Impozite și Polițiile Locale din toată țara.

„Un sistem integrat, o platformă digitală, care să ofere acces direct la bazele de date a acestor instituții în întreaga țară ar permite eliminarea greșelilor, a neconcordanțelor sau a anumitor întârzieri”, a explicat primarul sectorului 3.

Dealtfel, Primăria sectorului 3 a fost prima administrație locală din București care a eliberat documentații de urbanism on-line, prin intermediul platformei http://edirect.e-guvernare.ro.

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Baneasa , SC: 390 mp
Prelungirea Ghencea , SC: 50 mp, 1 cam.

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video