Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Problemele financiare, rezolvate și prin Centrul de Soluționare Alternativă a Litigiilor în Domeniul Bancar

Publicat: | Autor: Andreea Nitoi | Numar afişări: 703

Tot mai mulți români ocolesc tribunalul atunci când trebuie să își rezolve problemele pe care le au cu băncile, alegând calea amiabilă de soluționare a litigiilor. Astfel, numărul persoanelor care s-au adresat Centrului de Soluționare Alternativă a Litigiilor în Domeniul Bancar (CSALB) pentru rezolvarea problemelor cu instituțiile financiar-bancare a crescut de peste 12 ori în primele șase luni ale anului, ajungând la 188.

sursa foto: http:/www.bankingnews.roIar, dacă anul trecut ponderea cererilor venite din zona București-Ilfov depășea 52%, în 2018 a scăzut la 34%, ca urmare a creșterilor înregistrate în special în județele Prahova, Iași, Brașov și Constanța.

„Încă de la finele anului trecut am văzut un interes tot mai mare al românilor de a-și rezolva litigiile pe care le au cu băncile și IFN-urile pe cale amiabilă, prin intermediul CSALB. Tendința de creștere s-a menținut și anul acesta, situație care ne așteptăm să continue și în a doua parte a anului, atât în București, cât și în țară. Cred că CSALB are un rol important în detensionarea relațiilor dintre consumatori și bănci sau IFN-uri, iar acest lucru se vede din evoluția numărului de dosare”, a declarat Alexandru Păunescu, membru al Colegiului de Coordonare al CSALB.

În primele șase luni ale anului, CSALB a primit 544 de cereri conforme de conciliere, de peste 3 ori mai mult față de perioada similară a anului trecut. Dintre acestea, 279 au fost constituite în dosare, de 7 ori mai mult față de 2017.

Cei mai mulți dintre românii care au apelat la CSALB în perioada ianuarie-iunie 2018 au folosit e-mailul (82,5% dintre cereri). Restul de cereri au fost transmise fie prin poștă (8,82%), fie au fost depuse direct la sediul CSALB (8,6%).

În primul semestru din 2018, cele mai multe cereri au venit din regiunea București-Ilfov -  190, dar și din județele Prahova – 27, Iași, Brașov – 17 și Constanța – 17.

Centrul de Soluționare Alternativă a Litigiilor în Domeniul Bancar (CSALB) este o entitate juridică autonomă, neguvernamentală, apolitică, fără scop lucrativ, de interes public, cu personalitate juridică, înființată în baza Ordonanței Guvernului nr. 38/2015 privind soluționarea alternativă a litigiilor dintre consumatori și comercianți, ce transpune la nivel național Directiva 2013/11/UE privind soluționarea alternativă a litigiilor în materie de consum și de modificare a Regulamentului (CE) nr. 2006/2004 și a Directivei 2009/22/CE.

                                      

 

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Baneasa , SC: 390 mp
Prelungirea Ghencea , SC: 50 mp, 1 cam.

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video