Vezi anunțul, suni, stabilești o întâlnire cu agentul și, dacă îți place proprietatea, închei tranzacția. Dacă nu este ceea ce cauți, o iei de la capăt. Este scenariul conform căruia se desfășoară majoritatea interacțiunilor cu agenții imobiliari, fie că vrei să cumperi sau să vinzi un imobil. Nu este nici plăcut și nici eficient, pentru niciuna dintre părțile implicate.
E drept, lucrurile au început să se schimbe. Se întâmplă datorită profesioniștilor care activează în domeniul imobiliar și care își doresc să ofere servicii de cea mai bună calitate. O parte dintre acești oameni fac parte din echipa ProCapital. Vorbim despre ei, dar și despre serviciile pe care le oferă și despre cum văd piața imobiliară în perioada următoare cu Dragoș Chivu, director de vânzări ProCapital Developement.

I: Cine este ProCapital Developement?

R: Așa cum spune și sloganul nostru, ProCapital Developement este cea mai bună agenție imobiliară din București. Totodată, suntem și una dintre cele mai mari agenții imobiliare din București. Concret, ProCapital Developement reprezintă o echipă formată din 30 de agenți, unii cu experiență în domeniu, alții începători, dar cu o dorință extraordinară de a-și face treaba cât mai bine.

42361-procapital.jpg Procapital Developement nu este doar o altă agenție imobiliară, ci un prieten, un membru al familiei. Este locul în care încercăm să găsim o locuință tuturor, fie că sunt clienți ce vor creditare sau pur și simplu o închiriere. Ne dorim foarte tare să fim percepuți ca o soluție de către oricine vrea să vândă, să cumpere sau să închirieze o proprietate. În momentul de față există două sedii ale agenției imobiliare ProCapital Developement– sediul central din zona Piața Unirii și cel din sectorul 6.

În același timp, trebuie spus că ProCapital nu oferă doar servicii standard ca cele mai multe dintre agențiile imobiliare. Da, vindem și apartamente vechi, însă ne concentrăm atenția pe construcțiile noi, pentru care oferim diverse metode de finanțare, inclusive rate la dezvoltator. Mergem chiar mai departe de atât și vă spun, în premieră, că echipei noastre i s-au alăturat investitori străini și vom începe să construim. Așadar, ProCapital Developement devine și dezvoltator.

I: De ce ar trebui să alegem ProCapital?

R: Încercăm să oferim clienților noștri tot ce este necesar, tot ce implică o tranzacție imobiliară, de la consultanță și asistență la finanțare și servicii juridice. Consider că unul dintre secretele succesului în acest domeniu este abordarea individuală. Pentru că suntem diferiți, dorințele și nevoile noastre sunt diferite, așadar nu există o rețetă general valabilă.

Gândiți-vă că cele mai multe persoane își cumpără o casă o data în viață. Nu este vorba doar despre un teren, o construcție, un număr de metri pătrați. Când achiziționezi o proprietate, fie că vorbim despre o garsonieră sau despre o vilă cu piscină, investești, pe lângă bani și energie, sentimente. Este un proces încărcat de emoții. Iar pentru ca totul să iasă așa cum își dorește clientul, este necesar, este recomandat ca acesta să aibă de partea lui profesioniști în domeniu, pe care să se poată baza de la început până la final.

I: Ce noutăți aduce ProCapital Developement pe piață?

R: Poate cel mai important atu al nostru, în acest moment, este faptul că oferim soluții oricărui client care dorește să achiziționeze un imobil, indiferent de modalitatea de plată. Practic, nu condiționăm în niciun fel achiziționarea unei proprietăți, atâta timp cât clientul plătește, fie că vorbim despre cash, credit sau rate la dezvoltator.

Totodată, venim pe piață cu un produs nou, prin sistemul nostru de finanțare directă. De aici si sloganul "Noi nu vindem case, noi îndeplinim vise!"

Practic, finanțarea directă înseamnă zero interacțiuni cu banca. Este un contract între client și noi, prin care ne asumăm să ajutăm clientul pe tot parcursul procesului de intermediere financiară, datorită vastei experiențe pe care o deținem în domeniul financiar și bancar.

I: Care sunt planurile ProCapital pentru perioada următoare?

R: În primul rând, vrem 100% clienți mulțumiți. Vrem să fim percepuți ca o agenție complexă, care acoperă atât piața veche, cât și cea nouă. De asemenea, ne dorim ca lumea să afle informații despre sistemele de închiriere si despre modalitățile de plată pe care le practicăm și care sunt cât se poate de permisive,  astfel încât orice persoană care are un venit stabil sau o sumă de bani să își poată achiziționa o locuință potrivită pentru nevoile sale.

Desigur, unul din planurile noastre pe termen scurt, mediu și lung este să ne perfecționăm, pentru a fi capabili să oferim servicii din ce în ce mai bune. Se spune: cât trăiești înveți, ceea ce este perfect adevărat, mai ales în zilele noastre, când tehnologia evoluează într-un ritm incredibil, iar nevoile oamenilor se schimbă de la o zi la alta. Drept urmare, și noi trebuie să continuăm să învățăm, nu numai pentru a ține pasul cu lumea în care trăim, ci și pentru a fi cu un pas înaintea celorlalți.

Apoi, în mod firesc, vrem să ne extindem. Dacă în momentul de față deținem două sedii, ne dorim ca, până la finalul acestui an, să avem câte un sediu în fiecare sector din București, plus un sediu mare în zona de Nord a Capitalei.

25 February 2019