Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Programul „O familie, o casă” se va adresa și persoanelor cu dizabilități

Publicat: | Sursa: Ilinca Radu | Numar afişări: 1182

Indemnizațiile persoanelor cu dizabilități vor fi considerate venituri eligibile pentru accesarea programului „Prima casă”, care a fost redenumit luna trecută „O familie, o casă”, pentru accentuarea caracterului social.

surs afoto: http:/www.ceccarbusinessmagazine.ro/mfp-propune-programul-o-familie-o-casa-care-va-permite-celor-cu-venituri-mici-sa-si-cumpere-o-locuinta-s6260/Aceasta este unul dintre amendamentele depuse de deputatul independent Oana Bîzgan în Camera Deputaților, care au primit raport pozitiv din partea Comisiei de Buget, Finanțe și Bănci.

Propunerile acceptate nu vizează doar modificarea condițiilor în care vor fi acordate creditele, ci și categoriile de beneficiari care le vor putea accesa.

„Schimbarea principală (…) face referire la extinderea termenului de „venit eligibil”. Până în acest moment, persoanele cu dizabilități nu aveau aces la acest program, deoarece indemnizațiile lor nu erau considerate venituri eligibile. Amendamentele depuse prevăd luarea în considerare a tuturor formelor de suport primite din partea statului, conform reglementărilor privind asistența socială. Astfel, persoanele din aceste categorii vor avea acces la soluții de creditare pentru achiziționarea primei locuințe, în condițiile de care se bucură și ceilalți români.

Măsura vine în completarea altor două inițiative legislative pe care le-am depus în Parlament ce fac referire la îmbunătățirea calității vieții persoanelor cu dizabilități și urmează să se aplice tuturor persoanelor din grupurile vulnerabile, inclusiv tinerilor care părăsesc sistemul de protecție, persoanelor cu venituri reduse sau altor grupuri de persoane, așa cum prevede legislația în vigoare. Conform datelor din primele șase luni ale acestui an, România are 826.197 de persoane cu dizabilități, iar peste 50% sunt tineri și adulți (18-64 ani)”, susține, într-un comunicat, deputatul independent Oana Bîzgan.

Totodată, pentru ca acest program să reprezinte un sprijin real pentru persoanele din categorii vulnerabile, modificările depuse propun o reducere de două puncte procentuale din rata dobânzii creditului acordat, precum și garantarea în proporție de maximum 100% pentru creditele ipotecare obținute de aceste persoane în cadrul programului.

Proiectul de act normativ care prevede transformarea programului „Prima casă” în „O familie, o casă” a fost inițiat de Ministerul Finanțelor Publice.

Taguri: o familie, o casa
Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Universitate , SC: 95 mp, 4 cam.
Drumul Sarii , SC: 84 mp, 3 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri
Cele mai comentate stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video