Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Programul Prima Casă ar putea continua şi în 2013

Publicat: | Autor: Cristina Tamaş, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 6591

Prima Casă reprezintă pentru mulţi români singura posibilitate de a-şi achiziţiona o locuinţă, de aceea, programul s-a bucurat de un real succes în toţi aceşti ani. Prima Casă 4 părea, încă de la lansare, să fie ultima ediţie. Premierul Victor Ponta a declarat că programul Prima Casă ar putea continua şi anul viitor.


Sursa: evz.ro
Programul Prima Casă a fost un program bun, l-am susţinut şi în acest an. Dacă putem, în 2013 vom încerca să îl continuăm”, a declarat premierul Victor Ponta.

În cadrul şedinţei de miercuri, Guvernul a modificat normele de implementare a programului "Prima casă", şi asta „în ideea continuării acestui program”, a mai spus premierul Victor Ponta. În baza noii modificări, băncile comerciale care nu aveau credite în lei prin programul Prima Casa vor putea introduce şi astfel de oferte. Potrivit statisticilor, Cum îţi vinzi locuinţa, înainte de termenul impus de bancă? Vânzarea locuinţelor cumpărate prin credit este delicată, mai ales dacă este vorba despre un contract Prima Casă. În acest caz, ... Cum îţi vinzi locuinţa, înainte de termenul impus de bancă? Vânzarea locuinţelor cumpărate prin credit este delicată, mai ales dacă este vorba despre un contract Prima Casă. În acest caz, ... cei mai mulţi români care au contractat un credit prin programul guvernamental au ales să se împrumute în euro Cum îţi vinzi locuinţa, înainte de termenul impus de bancă? Vânzarea locuinţelor cumpărate prin credit este delicată, mai ales dacă este vorba despre un contract Prima Casă. În acest caz, ... Cum îţi vinzi locuinţa, înainte de termenul impus de bancă? Vânzarea locuinţelor cumpărate prin credit este delicată, mai ales dacă este vorba despre un contract Prima Casă. În acest caz, ... .

Propunerea are în vedere contextul actual în care se găsesc atât sistemul bancar european, cât şi cel naţional, marcat de diminuarea capacităţii pieţei locale de a asigura finanţarea în euro, de dificultăţile pe care le întâmpină jucătorii din sistemul bancar naţional în procurarea de valute străine, în special euro”, se arată în nota de fundamentare a actului normativ.

Faţă de ediţiile anterioare, Prima Casă 4 nu a adus schimbări în ce priveşte rata dobânzii. Astfel, dobânda în cazul creditelor în euro este cel mult egală cu EURIBOR la trei luni + 4%, iar cea pentru creditele in lei este ROBOR la trei luni + 2.5%.  

Cine poate lua un credit prin programul Prima Casă? Vrei să ştii dacă îţi poţi cumpăra sau construi o casă prin programul Prima Casă? Iată care sunt criteriile de eligibilitate:1. În noua ... Cei care solicită un credit Prima Casă trebuie să aibă un avans de 5% din valoarea locuinţei.

Plafonul maxim al creditului garantat de stat în cadrul programului Prima Casă 4 este de 60.000 euro dacă se cumpără o locuinţă veche, 70.000 euro pentru imobilele noi, iar în cazul construcţiei unei case de la zero beneficiarii pot primi o garanţie de 75.000 de euro.

Spre deosebire de ediţiile anterioare, statul nu mai garantează integral creditele, băncile participante fiind obligate astfel să îşi asume în proporţie de 50% riscul de nerambursare a sumei împrumutate.

CITEŞTE ŞI:  Cum alegi banca de la care iei creditul Prima Casă? Oferta băncilor pentru Prima Casă este condiţionată de caracteristicile impuse de stat şi seamănă destul de mult la nivel de cifre. Diferenţa nu se ... Cum alegi banca de la care iei creditul Prima Casă?


Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Baba Novac , SU: 45 mp, 2 cam.
Rahova , SC: 72 mp, 2 cam.
Bucurestii Noi , SC: 56 mp, 2 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video