Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 

Programul Prima Casă continuă şi în 2013, dar va fi modificat

Publicat: | Autor: Cristina Tamaş, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 15374

Prima Casă nu se încheie anul acesta. Statul va oferii garanţii suplimentare de 200 de milioane euro, potrivit unei hotărâri de guvern. Astfel, românii vor putea contracta în 2013 aproximativ 5.000 de împrumuturi Prima Casă.

Programul Prima Casă continuă şi în 2013, dar va fi modificatGuvernul a aprobat lansarea celei de-a cincea etape a programului Prima Casă, prin care statul acordă garanţii de 50% din valoarea împrumuturilor acordate de bănci pentru achiziţionarea sau construcţia unei locuinţe.  Fondurile suplimentate ar trebui să ajungă cel puţin până la jumătatea anului viitor, iar Suspendarea ratelor, o soluţie salvatoare pe moment, păguboasă mai târziu Nu mai puteţi achita ratele, iar banca acceptă să vă păsuiască o vreme? Pare un gest de înţelegere din partea instituţiei financiare, dar ... instituţiile financiare care nu cheltuiesc până la sfârşitul acestui an sumele alocate le vor putea folosi şi în 2013.   

Pentru a se asigura continuarea programului în condiţii optime şi în prima parte a anului 2013, fără a se crea panică în rândul beneficiarilor care doresc achiziţionarea unei locuinţe si care nu pot finaliza acest proces până la finele anului 2012, propunem ca în anul 2013 să se poată emite garanţii potrivit art. 1 alin. (3) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 60/2009, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 368/2009, cu modificările şi completările ulterioare, cu încadrarea în limita diferenţei rămase neutilizate din plafonul alocat pentru anul 2012” se arată în nota de fundamentare a proiectului.

Potrivit aceleiaşi note, suma reprezentând diferenţa rămasă neutilizată din plafonul alocat pentru anul 2012 se va publica pe site-ul FNGCIMM si Ministerului Finanţelor Publice pana la data de 15 ianuarie 2013.

Programul Prima Casă va fi modificat

Autorităţile vor schimba, începând cu anul viitor, programul Prima Casă. Potrivit proiectului de ordonanţă de urgenţă, locuinţele cumpărate prin acest program vor putea fi schimbate de către finanţatori sau de Ministerul Finanţelor, dacă sunt avariate şi nu mai pot fi locuite. Pentru ca acest lucru să fie posibil, proprietatea trebuie asigurată, iar preţul acesteia nu trebuie să depăşească valoarea creditului contractat iniţial. Mai mult, beneficiarul finanţării poate solicita un alt credit Prima Casă dacă imobilul în care a locuit a fost distrus. Înainte însă de schimbarea locuintei sau de achiziţia uneia noi, creditul contractat iniţial trebuie achitat prin acordarea despăgubirii de către asigurator.

Bilanţ Prima Casă

De la lansarea programului, în iulie 2009, băncile au acordat peste 74.000 de credite „Prima Casă”, ceea ce înseamnă aproximativ 3 miliarde de uro. Potrivit datelor Fondului Naţional de Garantare, în primele zece luni ale acestui an, numărul de garanţii acordate de stat în programul „Prima Casă“ a depăşit 22.000, valoarea lor fiind de circa 415 milioane euro. Aproximativ 85% dintre cei care contractează un împrumut „Prima Casă” sunt persoane tinere de până în 35 de ani, iar valoarea medie a finanţării este de aproximativ 40.000 euro.

Analiștii imobiliari atrag atenția că  Noua “Prima Casă” va lovi serios în piaţa locuinţelor vechi, iar preţul imobilelor noi va creşte Noua Prima Casă, mană cerească pentru dezvoltatori. Cererea de locuinţe noi va creşte în urma deciziei guvernului de a direcţiona programul ... Noua “Prima Casă” va lovi serios în piaţa locuinţelor vechi, iar preţul imobilelor noi va creşte

 
Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail
B1TV - PRIMA CASA 4
Get Adobe Flash Player to be able to see this content
19089-2.jpg
B1TV - Prima Casa 4
10463-60410397-2.jpg
Programul "Prima casa", deblocat? Asteptati, ne transmit bancherii!
10432-new.jpg
Dezvoltatorii vor si nu vor Prima Casa 2
10279-64651.jpg
Blocaj în programul Prima Casă
9970-agentii.jpg
Agentii imobiliari spera ca programul Prima casa sa dezghete piata
9964-tvr.jpg
Prima Casă 2 dinamizează piaţa terenurilor
9772-mai_greu_de_luat.jpg
Mai greu de luat
9434-60400644-2.jpg
Creste la 80.000 de euro plafonul la Prima Casa, crestem si noi preturile"
9173-60398655-2.jpg
Guvernul a deblocat "Prima Casa"
6924-60356947-2.jpg
Boc, nemultumit de ritmul de rezolvare al dosarelor pentru Prima Casa
Imobile prima casa
Apartamente de max 70.000 EURO
Sondaj Media
Considerați că 2016 este un an bun pentru achiziția unei proprietăți imobiliare?
Da, cât mai repede posibil, deoarece prețurile au început deja să urce încet.
Da, dar fără grabă. Piața abia se stabilizează, iar prețurile nu au cum să scadă mai mult de atât.
Nu sunt interesat de achiziția unei locuințe în viitorul apropiat.
Nu încă. Voi mai aștepta, cred că prețurile vor mai înregistra ușoare scăderi.
Nu, prețurile încă mai trebuie să scadă mult pentru a se adapta puterii de cumpărare din România.
OFERTE RECOMANDATE
Universitate , SC: 95 mp, 4 cam.
Drumul Sarii , SC: 84 mp, 3 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri
Cele mai comentate stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video