Doar 30% din proiecte se vor îndrepta către segmentul privat. Anul viitor 70% din proiectele companiei Proiect Bucureşti (PB), firmă ce activează în domeniul proiectării de arhitectură şi urbanism, vor fi în sectorul public, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă marţi seară directorul financiar, Adina Luca.

Proiect Bucureşti mizează pe lucrări în sectorul p"Avem proiecte pe infrastructură, spre exemplu autostrada A1. În 2007 am avut proiecte în sectorul public în proporţie de 75%, anul acesta ponderea a ajuns la 70%, iar în 2009 această proporţie se va păstra la fel", a afirmat sursa citata.

În ceea ce priveşte sectorul privat, doar 30% dintre proiecte PB se îndreaptă către complexurile rezidenţiale. Această decizie a fost luată de companie şi în contextul actual al pieţei unde sectorul imobiliar are de suferit. "Ne-am orientat spre sectorul privat şi anul viitor vom continua pe sectorul public", a mai adăugat directorul financiar Proiect Bucureşti.

Anul 2008, mai slab decât cel precedent din cauza alegerilor

"Dacă anul acesta a fost unul electoral şi s-au blocat multe lucrări, deoarece primăriile nu au dat autorizaţii, astfel cifra de afaceri cât şi profitul au scăzut comparativ cu anul precedent. Anul viitor ne aşteptăm ca şi cifra de afaceri să crească", a spus oficialul din cadrul departamentului financiar al PB. "7,5 milioane de euro este cifra de afaceri pentru primele luni, iar până la sfârşitul anului ne aşteptăm să atingem o valoare între 9,5 - 10 milioane de euro, sumă provenită din activităţi de proiectare şi închirierea anumitor spaţii. Anul acesta am înregistrat o scădere faţă de anul precedent în care am obţinut o cifră de afaceri de 12 milioane de euro", a spus Luca.

Un nou sediu de peste 15 milioane de euro

Proiect Bucureşti va investi peste 15 milioane de euro pentru construcţia unei clădiri de birouri în Capitală, care va include şi viitorul sediu al firmei specializate în servicii de arhitectură şi proiectare, a declarat, marţi, directorul general al societăţii, Viorel Constantinescu.

De dezvoltarea proiectului se va ocupa firma Alecsandri Estates, rezultată în urma divizării Proiect Bucureşti, operaţiune aprobată de acţionarii firmei de arhitectură şi proiectare în luna septembrie. La parterul noului imobil vor fi amplasate spaţii comerciale, trei etaje vor constitui sediul Proiect Bucureşti, iar alte trei vor fi închiriate, a afirmat Constantinescu.

Sursa

11 December 2008