La începutul lui 2011 Proiect Bucureşti, o companie de arhitectură, inginerie şi urbanism care are câteva decade de experienţă locală, îşi va reloca birourile în prima clădire "verde" din Bucureşti. Potrivit unui comunicat de presă al companiei, Proiect Bucureşti va ocupa etajele 8 şi 9 ale Euro Tower, suprafaţa totală fiind de aproximativ 1350 mp.

15607-eurotower.jpgTranzacţia a fost realizată cu sprijinul The Advisers/ Knight Frank.

"Echipa noastră are o relaţie de lungă durată cu Cascade Group, care a fost primul dezvoltator orientat spre clădiri "verzi" în Bucureşti şi care a devenit astfel pionier pentu acest tip de construcţie. În prezent, tot mai multe companii multinaţionale caută acest tip de produs, atât din motive ecologice, cât şi datorită costurilor reduse", a declarat Horaţiu Florescu, Preşedinte şi CEO al The Advisers/ Knight Frank.

Euro Tower, prima clădire "verde" din Capitală, se află în zona de centru-nord a Bucureştiului, la intersecţia bulevardelor Barbu Văcărescu şi Lacul Tei şi a fost livrată anul acesta de Cascade Group. Euro Tower are 18 etaje şi oferă circa 18.000 mp de spaţii de birouri clasa A.

"Suntem încântaţi să avem un chiriaş precum Proiect Bucureşti în Euro Tower, având în vedere experienţa remarcabilă a acestei companii, care a dezvoltat clădiri reprezentative pentru Capitală. Această companie va completa lista de chiriaşi multinational, care cuprinde firme precum Avon Cosmetics, Huawei sau Schneider Electric", a precizat Alex Van Breemen, reprezentantul Cascade Group.


13 December 2010