Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Proiect de OUG: Agenţia de Cadastru va trece de la MAI la Ministerul Dezvoltării

Publicat: | Sursa: Capital | Numar afişări: 1393

Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate ar putea trece din subordinea Ministerului Administraţiei şi Internelor în cea a Ministerului Dezvoltării Regionale, potrivit unui proiect de OUG.

sursa: capital.roAstfel, Ministerul Dezvoltarii a iniţiat un act normativ prin care este modificată Legea cadastrului astfel încât ANCPI să treacă în subordinea sa. Propunerile au în vedere ca, în termen de 30 de zile de la intrarea in vigoare a noii OUG, să se încheie un protocol de predare-primire a Agenţiei între MAI şi MDRT. Acest protocol va cuprinde prevederile bugetare, execuţia bugetara până la data preluării şi structurile de personal preluate.

În schimb, finanţarea ANCPI va fi făcută în continuare de MAI, până când Ministerul Finanţelor Publice va introduce modificări în structura bugetului de stat. Proiectul precizează că personalul ANCPI şi al instituţiilor sale subordonate va beneficia de salariile şi de drepturile avute anterior.

"Lipsa cadastrului general are implicaţii negative în realizarea unor obiective de interes naţional sau local pentru dezvoltarea infrastructurii şi promovarea unor investiţii, accesarea de fonduri europene, în realizarea măsurilor stabilite în Programul de guvernare 2009 - 2012 şi a angajamentelor asumate în faţa Uniunii Europene.

Pe de altă parte, activităţile MDRT şi cele ale ANCPI sunt interdependente în ceea ce priveşte realizarea obiectivelor comune privind politicile sectoriale pentru planificarea dezvoltărilor regionale şi înregistrarea sistematică în cadastru şi cartea funciară.

În scopul servirii interesul public de corelare a politicilor de administrare a terenurilor cu cele de dezvoltare teritorială, prin acest proiect de act normativ se urmăreşte realizarea unei mai bune administrări a trenurilor pentru dezvoltarea economică şi socială, conservarea mediului şi creşterea calităţii vieţii, permiţând implementarea de politici armonizate ce privesc dezvoltarea terenului şi furnizarea de servicii complexe mediului de afaceri şi cetăţenilor", se arată în Nota de fundamentare la proiectul de OUG.


Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Universitate , SC: 95 mp, 4 cam.
Drumul Sarii , SC: 84 mp, 3 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri
Cele mai comentate stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video