Două mari companii de intermediere imobiliară și-au luat inima în dinți și sfidează criza: promovează un nou proiect de birouri, de dimensiuni foarte mari (peste 250.000 mp).

Proiect “mamut” de birouri lansat în aceste zileÎn timp ce unele companii imobiliare oferă servicii de renegociere a chiriilor pentru spațiile deja existente, King Sturge și Jones Lang LaSalle au planuri mărețe și caută doritori care să pre-închirieze spații dintr-o viitoare clădire de birouri de lângă Aeroportul Internațional "Henri Coandă".

Airport City va furniza 266.000 m2 spații de birouri și spații mix-use - cu dotări de înaltă tehnologie - construite pe un teren de 13.3 hectare. Construcția este preconizată a se demara în decursul acestui an.

Investitorii și cele două firme de intermediere se bazează pe locație și vor să dezvolte un  centru de afaceri complet în acea zonă. Acest concept -al centrului de afaceri apropiat de un aeroport internațional - este foarte cunoscut în Europa, proiecte similare fiind  construite în Frankfurt, Dusseldorf, Viena precum și Tel Aviv.

Airport City oferă o varietate de clădiri construite în funcție de cerințele specifice ale clienților, la prețuri și condiții de închiriere mai bune comparativ cu nivelurile înregistrate în centrul Bucureștiului, promit cele două agenții.

În primă fază se estimează livrarea unor clădiri cu suprafețe cuprinse între 15.000 și 50.000 m2.

2 March 2009